Ţinta mesajului nostru

The sword of the SpiritN-am vrut să aduc pacea, ci sabia.

Matei 10:34

Nu îl compătimi niciodată pe sufletul a cărui situaţie te face tragi concluzia că Dumnezeu este aspru. Dumnezeu este mult mai blând decât putem să ne închipuim noi și, din când în când, El ne dă ocazia să fim duri, pentru ca El să fie văzut ca Cel blând.

 Dacă un om nu poate ajunge la Dumnezeu, aceasta este din cauză că există un lucru secret la care nu vrea să renunţe.  “….Recunosc că am greşit, dar nu intenţionez și să renunţ la acel lucru sub nici un motiv.“.  Este dificil să arătăm compasiune într-un astfel de caz; trebuie să pătrundem adânc până ajungem la rădăcina problemei care cauzează ostilitate şi resentimente faţă de mesajul lui Dumnezeu. Oamenii doresc binecuvântările lui Dumnezeu, dar nu suportă acel lucru care taie în carne vie.

Dacă Dumnezeu a lucrat in tine, mesajul tău, în calitatea ta de slujitor al Lui, insistă neînduplecat în aceeași direcţie: taie până la rădăcină, altfel nu există vindecare. Insistă asupra mesajului până când oamenii nu vor mai putea să evite să-l pună în practică.

Ocupă-te de oameni la nivelul la care sunt, până când îi vei face să înţeleagă ce le lipseşte, și apoi arată-le standardul lui Isus Cristos pentru viaţa lor. Poate că ei vor spune: „Nu vom putea fi niciodată așa”, dar tu arată-le: „Isus Cristos spune că trebuie să fiţi”. „Dar cum putem fi asa?” „Nu puteţi dacă nu primiţi un Duh nou” (vezi Luca 11:13).

Oamenii trebuie să-și cunoască nevoia, pentru ca mesajul tău să le fie de vreun folos. Mii de oameni sunt fericiţi în lumea aceasta fără Dumnezeu. Dacă eu sunt un om fericit și moral, atunci de ce a mai venit Isus? Deoarece acest fel de fericire şi pace se află la un nivel gresit; Isus Cristos a venit să aducă sabia peste orice pace care nu are la baza o relaţie personală cu El.

______________________

Oswald Chambers – TOTUL PENTRU GLORIA LUI,  primit prin Email

1 thought on “Ţinta mesajului nostru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s