C.H. SPURGEON: TURNURA VIEŢII

H.C.SpurgeonLasă-mă … să strâng spice de pe câmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere
(Rut 2.2)

Viaţa lui Rut a luat o nouă turnură când a devenit văduvă, când a fost ruinată şi părăsită. Cum?

În primul rând: Alegându-şi mentorul potrivit. Ea i-a spus lui Naomi: “încotro vei merge tu voi merge şi eu” (Rut 1.16). Faptul că Naomi era evreică, iar Rut făcea parte dintre neamuri sau faptul că Rut era tânără, iar Naomi era mai în vârstă, nu a oprit-o deloc pe Rut. Când Dumnezeu doreşte să te pună la încercare, El va aduce o persoană în viaţa ta cu experienţe şi păreri diferite. Naomi reprezenta ochii şi urechile lui Rut într-o lume pe care nu o cunoştea; era tutorele şi călăuza ei în purtarea lui Rut către destin. Dumnezeu ridică lideri care au soluţii pentru problemele de astăzi. Dacă speri să fii chemat la datorie, recunoaşte-i pe cei pe care-i trimite El să te pregătească. Fie că vin să te înveselească, să te mângâie, să-ţi dea sfaturi sau să te mustre, nu uita cuvintele Domnului Isus: “cine primeşte pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine Mă primeşte” (Ioan 13.20).

În al doilea rând: Alegându-şi ogorul potrivit. Rut a spus: “Lasă-mă … să strâng spice de pe câmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere”. Situaţia era dificilă în Moab, dar bună în Betleem.  Aşa că Rut a părăsit confortul lucrurilor familiare, a mers prin credinţă şi nu numai că a reuşit să supravieţuiască, dar şi să sporească. În cele din urmă s-a căsătorit cu Boaz, proprietarul ogorului şi a ajuns parte a familiei regelui David şi a Domnului Isus Hristos. Ce spui de o aşa turnură? Planul lui Dumnezeu pentru viitor implică legătura cu persoanele potrivite şi faptul de a te afla în ogorul potrivit. Aşa că cere-l să te călăuzească.

*

Seara

SEMNUL LEGĂMÂNTULUI HARULUI

Domnul Dumnezeul tău, îţi va tăia împrejur inima ta şi inima seminţei tale
şi vei iubi pe Domnul Dumnezeul tău, din toată inima ta
şi din tot sufletul tău, ca să trăieşti.
(Deuteronom 30.6)

Vedem aici care este adevărata tăiere împrejur. Cel ce face această lucrare este „Domnul, Dumnezeul tău“. Numai El poate să lucreze cu izbândă în inima noastră şi s-o dezbrace de tot ce este fire veche şi întinăciune. Să ne facă pe noi să-L iubim pe Dumnezeu din toată inima noastră şi cu tot sufletul nostru, este o minune a harului, pe care numai Duhul Sfânt poate s-o lucreze. Pentru aceasta să privim numai la Domnul şi să nu fim niciodată mulţumiţi când vom face altfel. Această tăiere împrejur nu se face în carne, ci în duh. Ea este semnul cel mai însemnat din legământul harului. Dragostea lui Dumnezeu este semnul care nu se poate şterge, pe care El l-a dat poporului ales. Prin această pecete sfântă, este întărită alegerea celui credincios. Încredinţarea noastră nu trebuie să se sprijinească pe o slujbă dinafară; ea trebuie să fie întărită prin pecetea pe care o aplică Duhul Sfânt pe inima noastră.

Şi Dumnezeu vrea să facă acest lucru cu tine „pentru ca tu să trăieşti”. Umblarea după lucrurile firii pământeşti aduce moartea. Prin biruinţa asupra firii pământeşti găsim viaţă şi pace. Dacă umblăm după îndemnurile Duhului, vom trăi. Domnul Dumnezeul nostru să ducă la bun sfârşit lucrarea harului începută în noi, astfel ca noi să putem să trăim pentru Domnul în înţelesul cel mai înalt şi cel mai complet al cuvântului.

(Meditații de C H Spurgeon – Dimineța și Seara – retrimise de Lidia Miu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s