Pilula de suflet – 12 iunie

ISUS S-A JERTFIT DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI

Picture

  • Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” – Ioan 3:16-17

Suntem oare cu adevărat conștienți de măreția iubirii Lui Dumnezeu față de lume? Chiar înțelegem cât de mult au sacrificat Dumnezeu Tatăl și Fiul Său Isus pentru a ne mântui? Dicționarul grecesc „Thayer” explică cuvântul original „kosmos”, ca având un sens specific în versetul de mai sus, și anume: „lumea, universul, în special locuitorii Pământului, oamenii, rasa umană”. Deci Isus nu a murit pentru planeta Pământ sau pentru Univers ci pentru oamenii din lumea fizică. Știm că acest pământ și univers vor fi distruse și vor fi un pământ nou și ceruri noi pentru veșnicie. Doar sufletul și duhul oamenilor sunt veșnice. Cei mântuiți vor fi cu Dumnezeu, trăind pentru totdeauna, iar cei care L-au respins pe Isus și mântuirea oferită de El vor fi morți din punct de vedere spiritual, adică vor fi blestemați, despărțiți de Dumnezeu și vor suferi pentru totdeauna.

Isus nu a venit să judece lumea la prima Sa venire! A venit mai întâi să o salveze! El a fost primul care a suferit torturi extraordinare și a murit fizic, ca să plătească pentru păcatele noastre, pentru ca noi să trăim și să fim cu El pentru totdeauna.

Mântuirea este o alegere personală, iar Isus nu va forța pe nimeni niciodată să devină al Lui. Dacă nu ați luat până acum decizia de a-L urma pe Isus, sau din diferite motive, v-ați îndepărtat de El, puteți să vă împăcați cu Domnul acum. Puteți citi mai multe despre aceasta, în articolele din secțiunea Mesaje despre mântuirea sufletului.

Rugăciune sugerată: Îți mulțumesc atât de mult, Doamne Tată, că L-ai trimis pe Fiul Tău să moară în locul meu. Pentru că Isus a plătit pentru păcatele mele, murind în locul meu, L-am invitat să fie Domnul vieții mele și caut să fac voia Lui, nu voi pieri, ci voi avea viață veșnică. Îmi pare atât de rău, Domnul meu că ai suferit atât de mult pentru păcatele mele și Te rog din toată inima să mă ierți. Îți mulțumesc Duhule Sfânt că mă convingi de păcat și mi-ai dat nașterea din nou prin care pot trăi pentru Isus. Slavă Ție Isuse, că m-ai răscumpărat, mi-ai dat o speranță și un viitor glorios împreună cu Tine. Onoare și cinste Numele Tău cel sfânt, Amin.

Copyright  2019 Carmen Pușcaș. Poate fi folosit pentru studiu personal sau instruire dar nu poate fi copiat și/sau distribuit integral sau parțial fără permisiune și nici pentru profit financiar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s