Nevoia de slujire și învățătură în vindecare și eliberare

Două interviuri (cu Mircea Graur și David Moza) prin care primim lumina necesară în aceste domenii spirituale

Importanța slujirii de vindecare și eliberare

Când omul e bolnav, când îi sunt virusate anumite domenii ale vieții, el nu poate funcționa plenar. De aceea, Biserica trebuie să fie și un spital, și o școală, și o oștire.

Dacă pierde una din dimensiuni, are probleme. E neplăcut să ne gândim că ar exista o biserică ce își îndepărtează oamenii, care e doar o școală care dă învățătură și nu o mai interesează altceva. Creștinii, în mod expres, trebuie să aibă dragoste unii față de alții, să nu își lase de izbeliște răniții, ci să îi vindece, să îi scoată din captivitate.

Pentru fiecare persoană care venea pentru slujire, ne luam două ore să-i prezentăm cele cinci domenii din care pot veni problemele – de la nivelul gândurilor, vorbelor și acțiunilor păcătoase, problemele generaționale și abuzurile altora – iar respectivul putea identifica acele cauze care l-au dus în situația critică în care se afla. Noi am operat cu situații critice, am răspuns la probleme, dar mass-media creștină și Biserica la scară largă, dincolo de confesiune, ar trebui să opereze preventiv, să prezinte capcanele diavolului, pentru ca omul să nu cadă în ele.

Identitatea în Hristos și slujirea

Identitatea noastră în Hristos și slujirea sunt elemente cheie în creștinism. Domnul Isus a venit ca să slujească. Dacă ne acceptăm identitatea în Hristos, vom găsi mijloace să slujim în Trupul lui Hristos. Dumnezeu ne-a dat totul, în ce privește viața și evlavia. Însă nu întotdeauna reușim să cuprindem suficient de multe din ce ni s-a dat.

Biblia spune „Umblați după darurile, abilitățile duhovnicești”. Ca să le primești, trebuie muncit, trebuie căutate, descoperite, trebuie să te rogi pentru ele și să le dorești cu adevărat. Unii spun: „Dacă Dumnezeu dorește să-mi dea ceva daruri, să mi le dea, eu le primesc”. Dar, ca orice meserie sau abilitate nouă pe care vrei să o obții, trebuie să umbli după ea, să cauți oameni care să te îndrume pe primii pași, să cauți în Scriptură.

Azi poți accesa experiențele spirituale ale unor înaintași sau contemporani, performanți în anumite domenii. Alfa Omega TV, Radio Vocea Evangheliei sau internetul sunt oportunități prin care poți să-ți extinzi teritoriul. Desigur, toate trebuie să treacă prin filtrul Scripturii și al rugăciunii și Duhul Sfânt să-ți valideze lucrurile, ca să nu o iei pe alături.

De ce nu avem curajul să intrăm mai adânc în ce ține de darurile spirituale și slujirea de vindecare și eliberare? Cred că cu toții suntem vinovați de acest lucru, probabil nu ne-am rugat ca Domnul să dea la o parte vălul de pe aceste aspecte și toată Biserica să le îmbrățișeze, indiferent de coloratură sau de confesiune.

Continue reading  alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/biserica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s