Vorbirea creației

Cerurile spun slava lui Dumnezeu și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui. O zi istorisește alteia acest lucru … fără grai, fără cuvinte.
Psalmul 19:1-3

SĂMÂNȚA BUNĂ

Vorbirea creației

Ți-ai ridicat vreodată ochii spre cer într-o noapte senină, pentru a privi stelele? Chiar dacă putem vedea o mulțime de stele și cu ochiul liber, totuși cu un telescop putem vedea mult mai multe și suntem cu atât mai uimiți. Oamenii de știință spun că în galaxia noastră sunt milioane de stele și că există milioane de galaxii cu milioane de stele în fiecare dintre ele. Toate acestea vestesc gloria lui Dumnezeu.

Gândește-te puțin – mâinile lui Dumnezeu le-au creat! Ele arată lucrarea mâinilor Sale. Cât de mare este Dumnezeul nostru! Psalmul 8.3,4 declară: „Când privesc cerurile, lucrarea degetelor Tale, luna și stelele pe care le-ai așezat Tu, îmi zic: «Ce este omul, ca să Te gândești la el, și fiul omului, ca să-l bagi în seamă?»”. Psalmul 147.4,5,8 spune: „El socotește numărul stelelor și le dă nume la toate. Mare este Domnul nostru și puternic … El acoperă cerul cu nori, pregătește ploaie pentru pământ și face să crească iarba pe munți”.

Iar acum noi suntem chemați să medităm la aceste adevăruri și să-L onorăm pe Dumnezeu ca fiind Dumnezeu. Cerurile sunt o mărturie pentru noi. Ne facem timp pentru a le lăsa să ne vorbească? Mărturia lor este evidentă zi de zi. Prinși în problemele vieților noastre, adesea pierdem din vedere ceea ce este evident. Fă-ți timp să te gândești la Dumnezeu, la creația Lui minunată! Cerurile declară gloria și măreția lui Dumnezeu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s