Sămânța bună. CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

„Caut eu oare, în clipa aceasta… să plac oamenilor? Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n-aș fi robul lui Hristos.”
Galateni 1:10

Cui dorim să-i fim pe plac?

Unul dintre antrenorii cei mai de succes din istoria fotbalului american profesionist a fost Vince Lombardi de la Green Bay Packers. Un reporter a întrebat cum reușeau membrii echipei să se dedice atât de mult acestui sport în fiecare duminică. „De ce este echipa voastră atât de diferită față de celelalte echipe? Cum reușiți să dați pe teren tot ce aveți mai bun? Fotbaliștii i-au răspuns:

Noi nu jucăm pentru spectatorii din tribune sau pentru milioanele de telespectatori care ne urmăresc. Nu suntem exagerat de preocupați de ceea ce se scrie în presă despre noi. Noi jucăm pentru un singur motiv: pentru antrenorul nostru. Luni dimineață, când urmărim înregistrarea meciului, vrem să știm că antrenorul Lombardi este mulțumit.

Este interesantă strategia acestor fotbaliști americani. Dar ea a fost în funcțiune cu mii de ani înainte. Un Iosif, un Moise, un Daniel și mulți, mulți alții nu au „jucat” pentru mulțime. Ei au trăit în așa fel, încât să fie plăcuți Tatălui ceresc. Marii eroi ai credinței au avut acest scop. Ei s-au ridicat  deasupra  maselor  de  oameni.  Ei  au  privit  viața dintr-o altă perspectivă. Ei nu au trăit, ca să fie pe placul lor sau pe placul mulțimii. Scopul primordial al vieții lor a fost acela de a fi plăcuți lui Dumnezeu. Întotdeauna, un adevărat creștin va arăta ascultare față de Dumnezeu; și aceasta se va vedea în umblarea sa practică zi de zi.

***

Meditații selectate de Lidia Miu


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

SFATURI FINANCIARE SĂNĂTOASE (1)

„Comori de preţ şi untdelemn sunt în locuinţa celui înţelept, dar omul fără minte le risipeşte” (Proverbe 21:20)

E o nebunie să cumperi lucruri de care nu ai nevoie și pe care nu ți le permiți, mai cu seamă atunci când ai facturi restante și când nu ai pus nimic deoparte pentru zile negre. Siguranța ta financiară este determinată de ceea ce ai, nu de ceea ce câștigi! Când trebuie să muncești ani de zile pentru a-ți plăti o datorie, opțiunile tale sunt extrem de limitate. Așadar, stabilește-ți modul de viață prin prisma venitului pe care îl ai, nu prin ceea ce ți-ai dori să fie sau speri să fie. Când ai parte de o mărire salarială, nu cheltui automat mai mult.

Biblia spune: „Comori de preţ… sunt în locuinţa celui înţelept, dar omul fără minte le risipeşte” (Proverbe 21:20). Unul din cele mai înțelepte lucruri pe care le poți face astăzi este să începi să salvezi viitorul, semănând zece la sută din venitul tău pentru Împărăția lui Dumnezeu, ca să poți avea parte de seceriș atunci când vei avea nevoie (vezi 2 Corinteni 9:6).

Autorul John Kennedy scrie: „A oferi sfaturi biblice în materie de finanțe a devenit o industrie obișnuită. Nu că sfaturile ar fi noi sau că nu ar fi auzit suficient, realitatea este: creștinii intră în datorii fără să aibă vreun plan de răspundere financiară, și pentru a ține pasul cu plata dobânzilor, ei rămân lefteri.” Este filozofia ta în viață „de ce să aștept și să pun bani deoparte când cardul de credit mă va ajuta să am ce-mi doresc chiar acum?”?!

Dacă cumperi lucruri de care nu ai nevoie cu bani pe care nu-i ai, oprește-te! Înainte să mai cumperi ceva, întreabă-te dacă într-adevăr ai nevoie de lucrul acela. Și chiar dacă crezi că ai nevoie, întreabă-te dacă poți trăi fără el o vreme; altfel, vei deveni sclavul datoriilor de pe cardul de credit. Iată un sfat financiar sănătos: Roagă-te pentru călăuzirea lui Dumnezeu înainte de-a face o cheltuială inutilă!


Meditații selectate de Lidia Miu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s