Încurajarea celuilalt. Cactusul

SĂMÂNȚA BUNĂ

 

„Noi, care suntem tari, suntem datori să răbdăm slăbiciunile celor slabi… Fiecare din noi să placă aproapelui în ce este bine…”
Romani 15:1-2

Încurajarea celuilalt

În anul 2012, un bărbat din New York a găsit o metodă inedită de a înfrunta depresia și de a-și face prieteni. El a postat afișe în marea metropolă cu numărul său de telefon și un mesaj simplu: „Cine vrea să vorbească despre absolut orice să mă sune. Jeff, un tip foarte singur”. Mii de oameni din întreaga lume au răspuns inițiativei. Afișele lui Jeff au provocat un fel de reacție în lanț în întreaga lume. Când a postat mesajul, americanului nici prin cap nu-i trecea că acesta va avea un impact atât de mare.

Bărbatul nu dorea altceva decât să treacă peste durerea unei relații eșuate. Jeff a primit telefoane de la mii de oameni din întreaga lume. Americanul a primit sprijin din cele mai neașteptate locuri. „Un bărbat din Arabia Saudită m-a sunat și mi-a spus: poți să fii singur în deșert sau în Times Square”, a spus Jeff.

Acum, rolurile s-au inversat. Jeff îi încurajează pe cei care îl sună. Fiind impresionat de numărul mare de oameni care i-au răspuns la mesaj, Jeff a strâns o parte din conversațiile avute într-o carte în speranța că, astfel, va oferi consolare celor care se simt singuri.

Dumnezeul răbdării și al mângâierii să vă facă să aveți aceleași simțăminte unii față de alții, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toți împreună, cu o inimă și cu o gură, să slăviți pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos” (Romani 15.5-6).

—————————————–

Meditație selectată de Lidia Miu

Ai valoare în ochii Lui Dumnezeu


SĂMÂNȚA BUNĂ

 

Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.”
Ioan 15:5

Cactusul

Pentru  viața  ta  ca  creștin  poți  învăța  de  la  cactus următoarele:

Un cactus are nevoie de foarte mult soare și de foarte multă căldură: Stai în lumina și dragostea lui Dumnezeu! Vorbește cu El despre planurile, problemele tale, despre prietenii tăi și despre tot ce te preocupă! (Ioan 1.4, 5, 9 și 8.12; 1 Ioan 1.7 și 4.16).

Cactusul are nevoie de apă: Citește cât de mult și cât de des posibil Biblia! Citind-o, Domnul Isus va deveni pentru tine tot mai prețios. Ea îți va cerceta viața și va descoperi lucrurile, care împiedică legătura cu Domnul tău (Ioan 4.14 și Efeseni 5.26).

Cactusul poate acumula foarte bine apa. Folosește timpul când ești încă tânăr și ai mult timp liber pentru a acumula pentru vremuri de „secetă”! (Eclesiastul 12.1).

Cactusul are țepi. Păstrează distanță față de lucrurile care pot aduce pagube vieții tale cu Domnul Isus! Roagă-L pe Domnul Isus să te păzească, dar fii și tu gata să te lași păzit de El! (1 Tesaloniceni 5.22).

Cactusul înflorește foarte frumos și are fructe. Dacă trăiești în părtășie cu Domnul Isus, Dumnezeu îți va face viața roditoare. El Se va bucura foarte mult de tine, te va face fericit și o binecuvântare pentru ceilalți. El Se va îngriji ca prin viața ta alții să dorească să-L cunoască pe Dumnezeu (Ioan 15.5, 8 și Galateni 5.22).

——————————————-

Meditație selectată de Lidia Miu

Destinul tău e să învingi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s