Nu merităm mai mult…

SĂMÂNȚA BUNĂ

” …Nu este nicio deosebire. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiți neprihăniți… prin… Hristos Isus.”
Romani 3:22-24

Nu merităm mai mult…

Un evanghelist a vorbit despre femeia păcătoasă din Luca 7.36-50. Printre altele a spus că fariseul, mândru de sine, a rămas mai departe în starea sa rea, pe când femeia păcătoasă care și-a recunoscut păcatele, a primit iertarea Mântuitorului. Evanghelistul a sfârșit predica prin cuvintele: „În fața lui Dumnezeu nu merităm mai mult decât această femeie păcătoasă. Pentru a primi iertarea păcatelor trebuie să ne recunoaștem starea jalnică de vină și să venim la Mântuitorul care dorește să ne mântuiască…

După terminarea evanghelizării, cineva din mulțime a spus: „Cred că predica dumneavoastră a mers puțin prea departe, deoarece ne-ați asemănat pe toți cu femeia păcătoasă. Nu credeți că este prea mult în această comparație?” Evanghelistul a răspuns: „Nu mă îndoiesc că dumneavoastră sunteți un om care merită tot respectul. Dar în fața lui Dumnezeu, toată dreptatea noastră proprie este asemănată cu o cârpă murdară, căci este scris: «Toți am ajuns niște necurați și toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită» (Isaia 64.6). Mai departe, Dumnezeu, și nu un om, spune că nu este nicio deosebire, căci toți am păcătuit. Păcate mici sau mari, păcate mai puține sau păcate mai multe arată că avem aceeași natură păcătoasă și că avem nevoie de cineva să ne salveze din această stare. Salvatorul este Isus Hristos.”

***


CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

FĂ CE ȚI-A SPUS DUMNEZEU! (1)

„Aşa a şi făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu.” (Genesa 6:22)

Arca lui Noe măsura 300 de coți lungime, 50 de coți lățime și 30 de coți înălțime. Cotul este echivalentul a 0,45 m. Asta înseamnă că arca avea dimensiunile unui stadion și jumătate de fotbal. Volumul corabiei era de 43.000 mc – cu aproximație echivalentul a 350 de autobuze. Dacă, în medie, animalele aveau mărimea unei oi, arca avea capacitate pentru 125.000 de animale. Pentru a actualiza imaginea, la grădina zoologică din Londra există 21.600 animale, reprezentând 700 de specii diferite. Asta înseamnă că la bordul corabiei au încăput aproximativ șase grădini zoologice de felul acesta. Întrucât a fost prima corabie construită, ea nu a venit cu un manual de utilizare. A fost o muncă solicitantă, care a impus efort, răni, transpirație și lacrimi. Și a fost nevoie de o credință incredibilă pentru a o construi.

Cine ar construi o arcă în deșert? Cine s-ar istovi 120 de ani pentru a face ceva ce poate nu va folosi la nimic? Cine își programează tot viitorul ținând cont de ceva ce nu s-a întâmplat niciodată? Potrivit tradiției iudaice, Noe nu a început pur și simplu să construiască arca, ci mai întâi a plantat copaci. După ce au crescut, i-a tăiat, a făcut scânduri și apoi s-a apucat de construit. Iar conform cu ceea ce a făcut Noe atunci, numai la sfârșitul secolului al XX-lea s-a mai construit o ambarcațiune de mărimea aceea. Cu toate acestea, proporțiile acelui proiect sunt și astăzi considerate valoarea medie de bază pentru stabilitate în timpul furtunilor pe mare. Ascultarea de care a dat dovadă Noe a schimbat efectiv lumea – și ascultarea va schimba și lumea ta. Așadar, fă și tu ce-ți spune Dumnezeu!

….

Meditații selectate de Lidia Miu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s