Adevărata asigurare

Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință 
1 Petru 1:5

Adevărata asigurare

Ceea ce oamenii numesc asigurare de viață, nici măcar nu îi asigură să nu-și piardă viața. Ar putea mai bine să fie numită asigurare de moarte, decât asigurare de viață.

Asigurările de furt nu previn furtul; nici asigurările de accident nu previn accidentele; nici asigurările de incendiu nu previn incendiile. Toate asigurările de aici de pe pământ nu fac altceva decât să ofere câțiva bani pentru a remedia sau alina suferințele produse de moarte, accident, foc etc. Astfel de asigurări asigură, doar într-o mică măsură, această viață. Însă această viață nu este totul; nu este decât o fracțiune din existența veșnică a omului. Dacă nu ai asigurare pentru eternitate, atunci nu ești cu adevărat asigurat.

Adevărata asigurare de viață garantează posesorului ei viață veșnică: Dumnezeu dăruiește sufletului, care crede în Fiul Său, viață veșnică, care nu se va pierde niciodată. Iar împreună cu acea viață veșnică vine orice binecuvântare, orice asigurare. Pentru omul credincios există „o moștenire nestricăcioasă și neîntinată, și care nu se poate veșteji, păstrată în ceruri“ (1 Petru 1:4). Și de orice altă asigurare are parte cel care vine ca păcătos la Hristos. Dumnezeu te asigură cu adevărat, căci asigurările Lui îl țin pe credincios departe de moarte, departe de judecată și îl aduc pentru totdeauna în bucuria și gloria vieții veșnice. (Meditație din colecția SĂMÂNȚA BUNĂ, http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna –  5 August)

*

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

 

„V-ATI ÎNTORS… CA SĂ SLUJITI… SI SĂ ASTEPTATI…”

„De la idoli v-aţi întors la Dumnezeu, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu şi adevărat, şi să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său…” (1 Tesaloniceni 1:9-10)

     Să citim ce le-a scris Pavel credincioșilor din Tesalonic: „Voi înşivă aţi călcat pe urmele mele şi pe urmele Domnului, întrucât aţi primit Cuvântul în multe necazuri, cu bucuria care vine de la Duhul Sfânt; aşa că aţi ajuns o pildă pentru toţi credincioşii din Macedonia şi din Ahaia. În adevăr, nu numai că de la voi Cuvântul Domnului a răsunat prin Macedonia şi Ahaia, dar vestea despre credinţa voastră în Dumnezeu s-a răspândit pretutindeni, aşa că n-avem nevoie să mai vorbim de ea. Căci ei înşişi istorisesc ce primire ne-aţi făcut, şi cum de la idoli v-aţi întors la Dumnezeu, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu şi adevărat, şi să aşteptaţi din ceruri pe Fiul Său…” (v. 6-10). Viețile acestor credincioși s-ar putea rezuma în trei cuvinte din pasajul citat: „întors-slujiți-așteptați”.

Să ne uităm la fiecare dintre acestea și să vedem ce putem învăța.

1) Întors. Pocăința înseamnă să faci o întoarcere radicală. Necesită renunțarea și părăsirea tiparelor de gândire firești și a căilor tolerante.

2) Slujiți. Încearcă să-i slujești pe alții, în loc să aștepți ca ei să te slujească. La sfârșitul fiecărei zile, roagă-L pe Dumnezeu să te lumineze: „Doamne, cât de bine Ți-am slujit astăzi?” Căci slujindu-i pe alții, Îl slujești pe El.

3) Așteptați. Dacă ai ști sigur că Domnul Isus ar veni mâine, ce ai face altfel astăzi? Ți-ai schimba obiceiurile, vorbirea, atitudinile? Unii dintre noi ne trăim viețile ca și cum Hristos S-ar fi răzgândit cu privire la a doua Sa venire! Nu te amăgi – El va reveni! Să nu fii prins cu garda jos! Străduiește-te să trăiești fiecare zi în lumina apropiatei Sale reveniri. Făcând astfel, prioritățile tale se vor rearanja!

Deci cuvintele Lui pentru tine astăzi sunt… trei: întoarcere-slujire-așteptare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s