Cum să-ți iubești vrajmașii!

SĂMÂNȚA BUNĂ

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Dar Eu vă spun: iubiți pe vrăjmașii voștri … și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc.
Matei 5:44

Iubiți pe vrăjmași!

La 24 iunie 1859, armata franceză a înfrânt decisiv cu pierderi umane grele armata austriacă. Cronicile de război spun că au fost peste 40.000 de morți și mii de răniți. Un tânăr din Geneva, pe nume Henri Dunant, a auzit gemetele soldaților și a văzut că nimeni nu avea grijă de ei. Atunci, el și-a amintit de cuvintele Mântuitorului: “Ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie mi le-ați făcut”.

El a alergat pe străzi și a cerut ajutor: “Veniți și ajutați-i pe răniți, chiar dacă sunt dușmani. Toți suntem frați!”. Mulți au răspuns la apelul lui. Strigătul “toți suntem frați!” s-a răspândit ca un foc pe străzi și chemarea lui a încolțit în inimi o dorință de a-i ajuta pe răniți.

Să-ți iubești vrăjmașii? Mulți cititori vor spune: Așa ceva este imposibil. Da, prin puterea noastră proprie este imposibil. Dumnezeu ne învață prin Cuvântul Său, Biblia, că El nu caută îmbunătățirea firii omenești, ca astfel omul să poată să-și iubească vrăjmașii. Dumnezeu oferă o natură nouă. Acest fapt este posibil prin lucrarea de la cruce a Mântuitorului. Acolo, Mântuitorul a făcut totul, pentru ca noi să primim o inimă nouă, o natură nouă, o gândire nouă, care este capabilă să-și iubească vrăjmașii.

*

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

ÎNVINGE ISPITA (2)

“Iată că v-am dat putere (fizică și mentală)…” (Luca 10:19)

     Astăzi vorbim despre un plan pentru a fi victorios:

1) Indiferent cât de des cazi, ridică-te! “Cel neprihănit de şapte ori cade, şi se ridică” (Proverbe 24.16). Maturitatea spirituală este un proces care durează toată viața. El are loc de fiecare dată când te întorci la Dumnezeu în slăbiciune și când Îl lași să facă pentru tine ceea ce tu nu poți face singur.

2) Nu nega ispita, confruntă-te cu ea. “Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă.” (Proverbe 34:18) Dumnezeu răspunde de fiecare dată cu har unei inimi care se pocăiește. El îți va veni în întâmpinare când ai ajuns în punctul cel mai de jos, va sta alături de tine prin valea regretelor și-a căinței, te va ridica și te va face mai puternic.

3) Scrie ce ai învățat din această ispită. Când meditezi la cele întâmplate, vei înțelege ce trebuie schimbat prin “înnoirea minții” (Romani 12:2). Nu uita să scrii și noile obiceiuri pe care dorești să le integrezi în viața ta: rugăciunea, “decontarea” față de un prieten, citirea și memorarea Scripturii, identificarea punctelor slabe și vegherea mai exigentă asupra propriei persoane.

4) Folosește cele învățate. Domnul Isus i-a spus lui Petru: “Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22:31-32). Fie ca ziua de astăzi să marcheze un nou început prin faptul că folosești ce ai învățat nu numai pentru a evita o nouă cădere, ci și pentru a-i ajuta și pe alții să facă față ispitei.

5) Crede că poți trăi victorios. Domnul Isus a spus: “V-am dat putere… peste toată puterea vrăjmaşului”. Scapă de atitudinea tip “nu-pot” și apelează la puterea lui Dumnezeu!

_____________________________________________________________________

Meditații trimise de Lidia Miu

____________________________________________________________________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s