Caută ajutor

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

CAUTĂ AJUTOR

“Lucrul este mai presus de puterile tale şi nu-l vei putea face singur.” (Exod 18:18)

     Dumnezeu te-a înconjurat cu oameni dispuși să-ți vină în ajutor. Dacă nu le accepți ajutorul, tu vei fi frustrat, iar ei se vor simți neîmpliniți pentru că nu-și folosesc darurile. Dumnezeu nu te-a chemat să faci totul, pentru toată lumea și în orice situație! Nu poți fi totul pentru toți tot timpul! Și tu ai nevoi legitime… iar când acestea nu-ți sunt împlinite, suferi, la fel și cei din preajma ta. Nu e nimic greșit să ai nevoie de ajutor și să-l ceri; de fapt, e greșit să ai nevoie de ajutor și să fii prea mândru să-l ceri!

Întrucât copiii lui Israel apelau la Moise pentru orice, el a încercat să fie “totul pentru toți”. Și-atunci, a ajuns la epuizare! Așa că socrul său i-a sugerat să delege o parte din autoritate și să-i lase pe alții să ia deciziile de mai mică însemnătate, în timp ce el avea să le ia pe cele mai importante. Și metoda a dat rezultate! Moise a făcut ce i-a sugerat Ietro, și asta l-a ajutat să reușească în misiunea sa. În plus, cei aflați sub conducerea sa au ajuns să se bucure de sentimentul reușitei. A fost un câștig de ambele părți, iar lucrarea s-a făcut așa cum trebuia!

Întrebare: te plângi că alții îți pun prea multe în cârcă și că ai prea multe de făcut? Ești reticent la ideea de a-i lăsa pe alții să te ajute, pentru că ai impresia că nimeni nu face lucrurile la fel de bine ca tine? Ai grijă! Scriptura te avertizează cu privire la manifestarea despre sine a unei “păreri mai înalte decât se cuvine.” (Romani 12:3)

Apelează la ajutor. Vei trăi mai mult, și în felul acesta te vei bucura mai mult de viață!

________________

Meditație selectată de Lidia Miu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s