Crainicul

Ascultați … și luați aminte, ca să pricepeți.
Proverbe 4:1

SĂMÂNȚA BUNĂ http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Crainicul

Acum câteva decenii, când doar câțiva oameni puteau să-și permită să cumpere un ziar, un om, numit crainic, mergea pe străzile orășelului nostru, se oprea la locurile oficiale și intersecții, suna din clopot și aducea la cunoștința populației știri oficiale importante, dispoziții, decrete, întâmplări deosebite, care erau de interes general. Când se auzea clopotul lui, ferestrele și ușile se deschideau de jur-împrejur, și oamenii ascultau cu atenție ce li se comunica. Întotdeauna, crainicul începea veștile sale cu aceleași cuvinte: “Ascultați – ascultați-mă!”. Și nimeni nu s-ar fi gândit să se întoarcă dezinteresat și să nu dea atenție deplină veștilor.

Acest crainic cu clopotul lui nu mai există de mult timp. Dar și astăzi există un crainic, un mesager, care are să ne facă o comunicare foarte importantă. Vestea lui trebuie să o ascultăm neapărat. Trebuie să o primim în inimă și conștiință. Această Persoană care cheamă este Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii. Vestea Lui este: “Cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis, are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață”. Ai auzit deja această veste – și ai crezut-o? O veste mai bună și mai importantă nu a fost niciodată spusă! Totuși, nu este suficient doar să auzi această veste; trebuie să o accepți ca păcătos pierdut, trebuie să-L primești pe Domnul Isus ca Salvator și să crezi în lucrarea Sa de mântuire de la Golgota.  

*

SĂMÂNȚA BUNĂ

Povățuiește-mă în adevărul Tău și învață-mă …
Psalmul 25:5
Învață-mă s-ascult Cuvântul,
Stăpânul meu preabun,
chiar de s-ar despica pământul
și furios ar bate vântul,
învață-mă s-ascult Cuvântul
și lui să mă supun.
Învață-mă să fiu statornic,
în rânduiala Ta,
fă-mi sufletul mereu mai dornic,
în ascultare tot mai spornic,
învață-mă să fiu statornic
și să rămân așa.
Învață-mă lucrarea-Ți toată
și-ntreg să fiu în ea,
dă-mi o cunoaștere curată,
de rătăcire dezlegată,
învață-mă lucrarea-Ți toată,
să nu-mi fac voia mea.
Învață-mă deplin iubirea,
păzește-mă de rău,
să-mi înnoiești prin ea simțirea,
spre Tine să-mi îndrept privirea,
învață-mă deplin iubirea
și Adevărul Tău.
Tu toate să mă-nveți pe mine,
Stăpânul meu ceresc,
căci numai învățat de Tine,
pricep ce-i rău și ce e bine,
pricep Scripturile divine
și știu cum să trăiesc.
*

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

PROPĂȘIREA SUFLETULUI

“Doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine… tot aşa cum sporeşte sufletul tău.”       (3 Ioan 2)
   

 Apostolul Ioan a deschis unul din cele mai scurte texte din Noul Testament cu următoarea urare: “Doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău”.

Frumos – dar, pentru ca sufletul tău să sporească, câteva lucruri sunt necesare:

1) Să-ți pui la îndoială necredința, nu credința. Petrecem prea mult timp cu neajunsurile noastre și experimentăm credința ca pe o flacără ocazională. Promisiunile lui Dumnezeu sunt pentru credincioși; așa că începe să crezi ceea ce spune Domnul!

2) Nu te izola de biserică! Nu este o coincidență faptul că Vechiul Testament relatează istoria “poporului” lui Dumnezeu, iar epistolele nou-testamentale au fost adresate “bisericilor”. Creștem prin calitatea și cantitatea relațiilor pe care le avem – nu prin izolare!

3) Păzește-ți gândurile. Practică înfrânarea minții! “Umblarea după lucrurile firii pământeşti, este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace” (Romani 8:6).

 4) Practică mulțumirea! Asta îți va schimba ziua. “Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile” (1 Tesaloniceni 5:18).

5) Dă la o parte orice îți distrage atenția de la Dumnezeu. Scurtează  timpul pe care îl petreci la telefon, pe internet sau uitându-te la televizor.

6) Fii milostiv! Philip Yancey a scris: “Mă minunez de smerenia unui Dumnezeu care coboară pentru a trăi în făpturile Lui slabe… însă dovedesc eu aceeași atitudine față de cei cu care nu sunt de acord?”

7) Fii concret și nu recurge la generalități când discuți despre credința ta. Lui Pavel nu i-a fost “rușine de Evanghelia lui Hristos” (Romani 1:16) – nici ție nu trebuie să-ți fie!

8) Fii bun chiar și cu cei care te enervează. Nu uita, Dumnezeu i-a ales și pe ei! Uneori e mai simplu să fii bun cu cei necredincioși, decât cu creștinii rigizi și cu spirit de judecată – dar nu există altă cale, deci: fii bun!

 9) Iartă-i pe cei ce te rănesc. Ura împiedică vindecarea; deci, adu suferințele tale înaintea lui Dumnezeu!

_________________________________________________________________

Meditatii selectate și trimise de Lidia Miu

______________________________________________________

Crucea-i Ascultarea …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s