TU CE “VEZI”?

 

“Când nu este nicio descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu.” (Proverbe 29:18)

Ce “vezi” tu în viitorul tău? Care este “descoperirea” ta?

În 1872, Abraham Lincoln a semnat Proclamația de Emancipare… și cu toate acestea, o sută de ani mai târziu, afro-americanii erau încă victimele segregării.

În timpul unui discurs la Lincoln Memorial în 1963, Dr. Martin Luther King Jr. și-a exprimat viziunea în cuvintele devenite acum celebre:

“Am un vis, şi anume că într-o bună zi, pe dealurile roşii din Georgia, fiii foştilor sclavi şi fiii foştilor proprietari de sclavi vor putea să se aşeze împreună la masa fraternităţii. Am un vis, că într-o bună zi chiar şi statul Mississippi, un stat care lâncezeşte în fierbinţeala nedreptăţii şi oprimării, se va transforma într-o oază a libertăţii şi dreptăţii. Am un vis, că cei patru copii ai mei vor trăi într-o bună zi într-o naţiune în care nu vor mai fi judecaţi după culoarea pielii lor, ci după caracterul lor… Visez la ziua în care toţi copiii lui Dumnezeu – oameni albi şi negri, evrei şi neamuri, protestanţi şi catolici – îşi vor da mâinile şi vor intona versurile vechiului imn negro-spiritual: “În sfârşit liberi! În sfârşit liberi! Doamne Dumnezeule Atotputernic, suntem în sfârşit liberi!

În seara dinaintea asasinării sale în Memphis, Dr. King a spus audienței că a “văzut” Țara promisă și chiar dacă nu vor ajunge acolo în același timp, într-o bună zi tot vor ajunge! Dacă nu ai parte de o viziune pentru viața ta, cere-i lui Dumnezeu să-ți dea una. Și când ți-o va da, consacră-i-te! Dedică-ți ei toată viața, crezând că vei trăi s-o “vezi” împlinindu-se!

Sursa: CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI, coordonatori Bob & Debby Gass  – www.fundatiaseer.ro

_________________________________________________

Sunt mântuit doar prin Isus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s