SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI: “îngâmfare, belşug de pâine şi lipsă de grijă”

 

Ezechiel 16:44-63

Relaţia specială pe care Ierusalimul o avea cu Domnul făcea ca păcatele sale să cântărească mult mai greu. In privinţa aceasta, Sodorna era mai puţin vinovată decât Ierusalimul şi chiar decât Samaria, care, cu toate acestea, era obiectul celei mai puternice dispreţuiri din partea iudeilor (v. 52; loan 4.9).

Ştim, de altfel, că, pe cei care sunt în relaţie cu Dumnezeu, Satan îi face uneori să cadă mult mai jos decât ceilalţi oameni, deoarece, prin ei, el va încerca să terfelească gloria Domnului. Condiţia păcatului descris în versetul 49 ar trebui să ne pună pe gânduri: “îngâmfare, belşug de pâine şi lipsă de grijă””… împreună cu consecinţa inevitabilă a egoismului. Cu un astfel de punct de plecare, Sodorna a ajuns la păcate îngrozitoare, care au atras “Pieirea” ei (2 Petru 2.6). Totuşi, contrar tuturor aşteptărilor, versetele 60-63 ne învaţă că nu aceasta va fi în final soarta care îl aşteaptă pe nerecunoscătorul Ierusalim. Necredincioşia lui nu a putut schimba credincioşia Soţului divin. Cetatea vinovată va fi încă o dată obiectul unei îndurări chiar mai mari decât cea de la început. Cu adevărat, rămânem copleşiţi în faţa cuvintelor de îndurare cu care se încheie acest capitol plin de atâtea crime şi urâciuni: “…când îţi voi ierta tot ce ai făcut, zice Domnul Dumnezeu” (v. 63; Romani 11.33). (SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI, Volumul IV)

*

DOMNUL ESTE APROAPE – GBV

http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/domnul-este-aproape

“Prin credință, Enoh a fost mutat, ca să nu vadă moartea; și nu a fost găsit, pentru că Dumnezeu îl mutase; pentru că, mai înainte de mutare, a primit mărturia că I-a plăcut lui Dumnezeu.”

Evrei 11.5

Este corect să dai vina pe împrejurările nefavorabile? Poate cineva să umble cu Dumnezeu când este înconjurat de oameni nelegiuiți? Ce înseamnă să umbli cu Dumnezeu?

Să privim la Enoh. În vremea lui, violența ajunsese un mod de viață pe pământ. Existau, bineînțeles, și alte lucruri. Agricultura, industria și muzica erau cele prin care descendenții lui Cain încercau să facă lumea un loc unde să trăiești fericit fără Dumnezeu. Violența și corupția rămâneau însă caracteristicile dominante ale vieții pe pământ.

Ni se spune, în Geneza 5.22, că, în mijlocul acestei stări de lucruri, “Enoh a umblat cu Dumnezeu”. Prin credință, el a trăit o viață exemplară. Ochii lui au fost fixați aspra promisiunii lui Dumnezeu și zilele i-au fost luminate de aprobarea Sa.

Unii dintre noi lucrează în locuri unde sunt forțați să audă înjurături și glume murdare. Alții sunt încă în școli din care Dumnezeu a fost cu totul scos afară și unde sunt bombardați cu tot ceea ce este contrar Cuvântului Său. Cu toții suferim din cauza manipulării și a corupției diseminate prin mass-media. Este posibil să trăiești pentru Hristos într-o astfel de lume? Putem să înaintăm cu seninătate și cu bucurie în inimă? Să ne lăsăm încurajați de exemplul binecuvântat al lui Enoh!

“Umblați în dragoste, după cum și Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru noi, ca dar și jertfă lui Dumnezeu, ca parfum de bună mireasmă … Pentru că odinioară erați întuneric, dar acum, lumină în Domnul; umblați ca niște copii ai luminii” (Efeseni 5.2,8).

G W Steidl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s