TINE-ȚI MÂNIA ÎN FRÂU

“Nebunul îşi arată toată patima, dar înţeleptul o stăpâneşte” (Proverbe 29:11)

TINE-TI MÂNIA ÎN FRÂU

Mânia este o manifestare posibilă, acceptată în noi de Creator, dar care poate și trebuie să fie slujitoarea și nu stăpâna ta! Așa că, temperează-te!

De fiecare dată când ești tentat să cedezi pornirilor tale, oprește-te și pune-ți două întrebări:

1) Oare chiar merită să fiu mânios pentru acest lucru? Aproape tot timpul avem acces doar parțial la informație. În plus, când vezi pe cineva în lumina calităților sale mai degrabă decât în cea a defectelor sale, de obicei reacționezi diferit!

2) Este oare aceasta cea mai bună cale, cel mai bun loc și moment în care să mă manifest așa? Sigur, nu-i ușor să-ți pui astfel de întrebări în toiul evenimentelor, însă pornirile tale pot fi îmblânzite, iar temperamentul tău poate fi format.

Biblia spune că una din roadele Duhului este “înfrânarea” (Galateni 5:23). Când cineva îți greșește, problema care se pune nu este dacă ești suficient de tare ca să faci ceva, ci dacă ești suficient de tare să nu faci vreun gest necugetat, sau ceva regretabil?

Se spune că doi frați s-au încăierat îngrozitor, iar mama lor a alergat la ei ca să-i despartă. Când i-a întrebat de ce au început să se bată, cel mare a spus: “El e de vină, că mi-a răspuns la lovituri!” Dacă ai probleme cu gestionarea mâniei, scrie și poartă cu tine următorul verset, și încearcă să-l citești înainte de a-ți pierde cumpătul: “Înţelepciunea face pe om răbdător, şi este o cinste pentru el să uite greşelile” (Proverbe 19:11).

Tu spui: “Dar e greu de pus în practică”! Da, și nu vei reuși cu siguranță din prima. Însă dacă te străduiești, vei reuși – Dumnezeu va fi slăvit și chiar și tu te vei simți mai bine!

Mana Zilnica

Sursa:  CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI, coordonatori Bob & Debby Gass – 

_____________________________________

Meditație retrimisă de Lidia Miu

___________________________________

O crește-mi iubirea:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s