1 Martie 2017 – Cum să fim pe placul lui Dumnezeu

1-peter-2-20-21

“Dacă suferiţi cu răbdare, când aţi făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut lui Dumnezeu” (1 Petru 2:20)

CUM SĂ FIM PE PLACUL LUI DUMNEZEU

     Nu uitați: începem să ne asemănăm cu persoanele în compania cărora petrecem cel mai mult timp – așa că trebuie să ne alegem prietenii cu grijă. Dacă rămânem în compania unor oameni nervoși și plini de ură, suntem în pericolul de a deveni și noi persoane nervoase și pline de ură. Și lucrul acesta se întâmplă pentru că atitudinile sunt contagioase.

Iată o povestire foarte frumoasă care ilustrează ideea aceasta: Un om își cumpăra ziarul în fiecare zi de la chioșcul de ziare. Întotdeauna îl saluta pe vânzător foarte politicos, însă avea parte în schimb de un tratament foarte nepoliticos: vânzătorul îi arunca ziarul în față la modul bădăran. Cu toate acestea, omul nostru îi zâmbea politicos și îi ura o zi bună. Situația dura deja de multe zile, așa că la un moment dat un prieten l-a întrebat pe omul nostru: “Întotdeauna se poartă așa nepoliticos cu tine?” “Din nefericire, da.” Celălalt a întrebat: “Și tu ești tot timpul așa de politicos și de prietenos cu el?” Omul a răspuns: “Da, tot timpul.” Celălalt a continuat: “Cum poți fi atât de amabil cu cineva care se poartă așa de urât cu tine?” Omul a răspuns: “Pur și simplu nu vreau ca el să-mi dicteze cum să reacționez!”

Biblia spune: “Dacă suferiţi cu răbdare, când aţi făcut ce este bine, lucrul acesta este plăcut lui Dumnezeu. Şi la aceasta aţi fost chemaţi; fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi, şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui.El n-a făcut păcat, şi în gura Lui nu s-a găsit vicleşug”. Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri; şi, când era chinuit, nu ameninţa, ci Se supunea dreptului Judecător” (v. 20-23).

Iată deci cum poți fi pe placul lui Dumnezeu!

Sursa: Meditație CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI, coordonatori Bob & Debby Gass, www.fundatiaseer.ro – trimisă de Lidia Miu

..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s