O Carte pentru tine

cf754c0a2aea9348587fcd3db984db03Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.
Psalmul 119:105

O Carte pentru tine

SĂMÂNȚA BUNĂ – http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna

Se spune despre un învățat din vechime că a dorit să scrie o carte despre soare. Pentru aceasta a strâns o mulțime de alte cărți pe care le studia la lumina unei lămpi. Aflând de această lucrare, un prieten al învățatului l-a vizitat și i-a spus: “Ce faci, prietene, te-ai apucat să studiezi soarele noaptea la lumina unei lămpi? Lucrarea aceasta se poate face numai ziua privind soarele și binefacerile lui”.

Așa stau lucrurile și cu Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă cineva ar citi cărți întregi despre ce este Biblia, cum s-a scris ea, cum a ajuns până la noi, nu va putea găsi adevărata valoare până nu se va hrăni prin cuvintele Bibliei. Dacă Biblia se află numai în bibliotecă, atunci nu-mi aduce niciun folos. Cineva a spus odată:

“Poți flămânzi la o masă pusă, dacă nu mănânci ceea ce se află pe masă.” Dacă transpunem această afirmație asupra Bibliei, înseamnă că pot flămânzi din punct de vedere spiritual, chiar dacă am Sfânta Scriptură în casă. Suntem îndemnați să lăsăm ca lumina Scripturii, care este Cuvântul lui Dumnezeu, să ne lumineze calea vieții. Biblia este Cartea vieții, Cartea lui Dumnezeu, Cartea pentru fiecare vârstă, Cartea pentru toate situațiile din viață, pentru fiecare stare socială; cu un cuvânt, pentru oricine – deci și pentru tine, cititorule! Să o citim cu scopul de a găsi pe Cel care este Calea, Adevărul și Viața!

*

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

FĂRĂELNUPUTEMFACENIMIC

“Cine este de ajuns pentru aceste lucruri?” (2 Corinteni 2:16)

     În capitolul doi al scrisorii a doua adresate corintenilor, Pavel pune această întrebare: “cine este de ajuns pentru aceste lucruri?” Iar în capitolul trei, oferă răspunsul: “Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu” (2 Corinteni 3:5). Noi suntem conștienți de limitările noastre, când vine vorba de împlinirea nevoilor pentru familiile noastre, de îndeplinirea sarcinilor de serviciu în ciuda oboselii și a durerilor cronice, când luptăm împotriva unei dependențe, când încercăm să învățăm o nouă meserie pentru că tocmai ai fost concediat, în efortul de a rămâne într-o căsnicie dificilă și-n aflarea tăriei necesare pentru a continua să mergem înainte, când visele noastre se năruie.

Ne prefacem că totul merge bine. Ne purtăm de parcă am fi capabili să ținem piept oricărei situații, dar înlăuntrul nostru știm că nu e așa! Fără harul și puterea lui Dumnezeu, de fapt nu vom reuși nimic! Poate că pentru cei mândri și ambițioși asta e greu de acceptat. Le subminează eul și îi obligă să recunoască faptul că fără Dumnezeu nu știu ce este bine să facă, cum este bine să facă și de unde le va veni puterea de a face. Le este greu să recunoască faptul că trebuie să se bazeze în mod conștient pe El întotdeauna. Dar odată ce adopți această poziție și începi să te bazezi pe Dumnezeu, ești în pragul vieții pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna.

Care a fost secretul puterii lui Pavel? “Simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare” (2 Corinteni 12:10). D.L Moody a spus: “Când un om nu mai are putere, dacă se sprijină pe Dumnezeu, el devine puternic!” Indiferent de câtă vreme umbli cu Isus, nu uita că fiecare fărâmă de putere vine de la El!

____________________________________

Meditații din Calendare biblice trimise de Lidia Miu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s