Billy Graham – Cine a fost cel mai mare creștin ce a trăit vreodată?

billy-graham

O astfel de întrebare a apărut la secțiunea de întrebări și răspunsuri de pe site-ul Asociației Evanghelistice Billy Graham, iar răspunsul a fost publicat miercuri 8 Februarie.

„Nu sunt doar curios”, a răspuns evanghelistul de 98 de ani, „pentru că oricine ar fi fost, mi-ar place să încerc să-i urmez exemplul”.

„Numai Dumnezeu ne cunoaște inimile și mințile”, a continuat Billy Graham, „și numai El știe cine l-a urmat pe Hristos cu credincioșie de-a lungul vieții. Cu toate acestea, bănuiesc că probabil ar fi vorba de cineva despre care nici dumneavoastră și nici eu nu am auzit, de cineva ce l-a urmat smerit pe Hristos, în circumstanțe foarte dificile și obscure, dar l-a iubit pe Domnul și a trăit pentru El fără să-l intereseze prețul. Isus a spus: Fii credincios până la moarte și-ți voi da cununa vieții (Apocalipsa 2:10).

„Dar doresc să semnalez două adevăruri. În primul rând, chiar și creștinii cei mai credincioși, pe care mă îndoiesc că-i veți întâlnii vreodată, nu sunt oameni perfecți și aș fi primul care v-aș spune că nu trebuie să le urmați slugarnic exemplul. Învață de la ei, mulțumește pentru ei, aplică exemplul vieții lor în propria ta viață, dar nu face din ei un model (idol). Chiar și apostolul Pavel a spus oamenilor să nu-l urmeze dacă el nu-l urmează pe Hristos. El a spus: Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos. (1 Corinteni 11:1)”

„În al doilea rând, numai Hristos este demn de a fi un exemplu pentru tine. El a fost Dumnezeu întrupat în om, și astfel numai El a fost perfect și fără de păcat. Dragostea Lui era perfectă. Puritatea lui era perfectă. Ascultarea Lui de Tatăl Ceresc era perfectă. Și pentru că El a fost perfect, numai El a fost capabil să ia asupra Lui păcatele voastre, și pe ale mele și să-și dea viața ca jertfă pentru mântuirea noastră”, a încheiat Graham.

Continue reading  A c c e n t e

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s