Teama și rugăciunea

phil-4_6-flower-by-kumaravel-on-flickr-1000

Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.

Filipeni 4:6

Teama și rugăciunea

O învățătoare îi întrebă pe copii despre rugăciune. “Să vedem ce spui tu, Ionel: te rogi seara?” — “Da”, răspunse Ionel sigur pe el. “Dar cum stai cu rugăciunea de dimineața?”, întrebă învățătoarea. “Dimineața nu mă rog.” — “De ce?” — “Pentru că ziua nu-mi este teamă.”

Poate zâmbim la auzul unei astfel de afirmații copilărești. Dar nici oamenii maturi nu sunt ocoliți de o astfel de gândire. Teama este un sentiment apăsător care îl înconjoară pe om din momentul în care se naște. Teama este una din cele mai puternice emoții omenești. Cum putem evita teama? – este întrebarea multor suflete. Nimic nu este mai semnificativ în această acțiune ca rugăciunea și încrederea în Dumnezeu. Orice altă activitate ne poate înșela asupra stării noastre spirituale. Este mai ușor să te jertfești pentru alții, să faci fapte bune decât să te rogi. Rugăciunea însă este activitatea primordială în viața creștinului. Rugăciunea nu-L informează pe Dumnezeu despre lucruri pe care nu le-ar fi auzit. El cunoaște totul. Scopul rugăciunii este să-i permită lui Dumnezeu să-Și arate gloria dăruind un răspuns care alungă teama noastră și rezolvă problemele care ne stau în față. (SĂMÂNȚA BUNĂ – http://www.gbv.ro/meditatii-zilnice/samanta-buna)

***

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI

coordonatori Bob & Debby Gass

www.fundatiaseer.ro

POTI FACE O SCHIMBARE

…sunt ca pasărea singuratică pe un acoperiş…” (Psalmul 102:7)

     Te simți uneori nepregătit pentru lucrarea pe care ți-a dat-o Dumnezeu de făcut? Ai impresia că a ales persoana nepotrivită?

Mulți eroi din Scriptură au avut aceleași trăiri… David, ai cărui psalmi au încurajat milioane de oameni, “omul după inima lui Dumnezeu” s-a lamentat: “sunt ca pasărea singuratică pe un acoperiş.” E greu să ne imaginăm ceva mai puțin semnificativ decât o pasăre… și cu toate acestea, Domnul Isus a spus: “nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru” (Matei 10:29).

Un autor a scris: “În lumea noastră indiferentă, e ușor să subestimezi importanța cuiva. Pentru că există atâția oameni mai capabili, mai dotați, mai prosperi și mai importanți – cine sunt eu să cred că am vreun rol semnificativ? Nu te bucuri că Martin Luther King Jr., Walt Disney, Winston Churchill, Irving Berlin, Abraham Lincoln, Charles Wesley, Maica Tereza și atâția alții – nu au gândit la fel?” De câți oameni a fost nevoie ca victima de pe drumul Ierihonului să fie ajutată? Câți au fost aleși să-l confrunte pe Faraon și să conducă Exodul? Câte oi pierdute au atras atenția păstorului? Câți a folosit Dumnezeu ca să pregătească calea lui Mesia? Numai câte unul!

Cu secole în urmă, o femeie pe nume Estera crezuse și ea că nu poate face nimic. Deși era iudeică, era soția unui puternic rege persan… care era pe cale să fie păcălit, ca să ia o decizie dezastruoasă prin care evreii urmau să fie exterminați. Ca toți cei care stau în spărtură, atenționată și convinsă de vărul și tutorele ei Mardoheu, Estera a fost dispusă să se implice până la sacrificiu și să spună: “dacă va fi să pier, voi pieri” (Estera 4:16).

Astăzi pune-ți întrebarea: “Ce trebuie să fac?” Poți aduce o schimbare în viața cuiva!

Mana Zilnica
__________________________________________________________
Meditații trimise de Lidia Miu

1 thought on “Teama și rugăciunea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s