Despre rugăciune

il_570xn-891737004_n4ttRugați-vă neîncetat”

1 Tesaloniceni 5:17

Pavel spune: “Rugați-vă neîncetat”. De ce? Deoarece fie că exersezi, conduci, faci cumpărături sau doar stai la birou, lui Dumnezeu îi place să te audă; chiar îi place.

Autorul Cheri Fuller scrie:

“Obisnuiam sa cred ca daca nu ma rog la o anumita ora din zi, rugaciunile mele nu conteaza. Apoi, am descoperit ca porunca lui Pavel “Rugati-va neincetat” inseamna mai mult decat sa iti petreci mult timp pe genunchi; inseamna sa ai o comunicare constanta cu Dumnezeu si o constientizare crescanda a prezentei lui Dumnezeu. Acest lucru nu mi-a intrat in suflet decat dupa ce fiul meu s-a dus la facultate. Fiind ocupat cu studiul, el nu mai suna prea des acasa. Dar cand o facea, lasam totul numai ca sa-i aud vocea!

Acum imi dau seama ca Dumnezeu simte acelasi lucru pentru mine, doar ca de 100 de ori mai intens! De asemenea, am realizat ca prin Biblie, Dumnezeu a folosit rugaciunile scurte pentru a realiza lucruri marete; cum ar fi invierea mortilor si despartirea Marii Rosii. Apoi am inteles ca ganduri precum: “daca nu ma pot ruga o ora, de ce sa ma mai deranjez?” sunt prostesti. E minunat cand pot avea un timp de rugaciune mai lung, dar gandul ca rugaciunile scurte au un mare impact ma incurajeaza sa ma rog pe tot parcursul zilei”. lata un lucru remarcabil: loan scrie: “…s-a facut in cer o tacere de aproape o jumatate de ceas” (Apocalipsa 8:1). De ce? Ce ascultau ei? loan explica: “Fumul de tamaie s-a ridicat din mâna ingerului inaintea lui Dumnezeu, impreuna cu rugaciunile sfintilor” (Apocalipsa 8:4). Cerul se opreste pentru a asculta de fiecare data când te rogi. Gandeste-te la asta! Gândurile tale, zbaterile tale, ingrijorarile si scopurile tale pot avea putin pret pentru altii, dar ele sunt inregistrate la Dumnezeu, iar El raspunde la ele.

Găsirea timpului pentru rugaciune va fi mereu o provocare pentru tine. Si aceasta pentru ca rugaciunea este un comportament dobandit; nimeni nu va putea vreodata sa o “stapaneasca” deplin. Asadar: incepe ziua cum trebuie. Cand te trezesti, spune: “Doamne, iti multumesc pentru ca mi-ai daruit aceasta zi. Ajuta-ma sa ma bucur si sa ma veselesc in ea”, (parafrazare din Psalmul 118:24). Apoi, inainte ca alte treburi sa se strecoare, petrece timp in Cuvantul lui Dumnezeu. Lasa Cuvantul sa te calauzeasca spre meditatie, apoi spre lauda. O femeie spune ca ea se roaga in timp ce face exercitii pe banda de alergat. Ea spune: “Stiu ca aceste rugaciuni au efect pentru ca am experimentat raspunsurile in mod direct“.

Conecteaza-te la indicii vizuale. Foloseste activitatile tale zilnice ca rampa de lansare pentru rugaciune. De pilda, ori de cate ori te intalnesti cu cineva, cere-l lui Dumnezeu in tacere sa-l binecuvanteze. Cand faci dus, roaga-te: “Doamne da-mi o inima curata si o atitudine corecta” (parafrazare din Psalmul 51:10). Cand colegii tai de serviciu se poarta urat, roaga-te: “Doamne fa-ma un instrument al harului, o lumina in intuneric”. Sunt acestea ritualuri? Nu! Este modul in care te poti “ruga neincetat”. Nascoceste cai prin care poti ramane concentrat. Ai observat cum iti fuge mintea in momentul in care incepi sa te rogi? Daca ai aceasta problema, incearca sa iti iei un carnetel in care sa treci lucrurile care iti distrag atentia. Odata ce mintea ta este curata, spune: “de acestea ma ocup mai tarziu” – apoi vorbeste cu Dumnezeu. Si tine minte, si Dumnezeu doreste sa vorbeasca cu tine, asa ca stai si asculta. Ceea ce iti spune El va fi mai important decat orice altceva vei auzi in acea zi. Cu putina planificare si dedicare, te poti “ruga neincetat”. Dar trebuie sa vrei; doresti tu asta?

____________________________

Meditație zilnică, trimisă de Lidia Miu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s