Sătmăreanul Cristian Silaghi, declarat EROU post-mortem, a fost înmormântat în Arizona

Familia Cristi PuiuConsiderat un erou după ce a murit încercând să salveze două persoane, sătmăreanul Cristian Silaghi a fost înmormântat sâmbătă în Arizona. Puternica comunitate românescă din statul american, în care Cristian era foarte cunoscut, este dărămată de tragedia petrecută în urmă cu aproape 2 sătpămâni.

Prietenii de acasă din Satu Mare deplâng și ei dispariția lui Cristian. Chiar dacă plecase încă din 1998 din țară, aceștia țineau legătura încă legătura cu prietenul lor.
Cristian era un tată iubitor pentru cele două fiice ale sale, un soț model și un membru respectat al comunității românești din Arizona.

Pastorul Constantin Ulici a fost unul din apropiații lui Cristian Silaghi, despre care spune că a fost un om special.

Peste 1.000 de persoane au partcipat la înmormânatarea lui Cristian, care a fost transmisă în direct pe siteul bisericii penticostale românești din Phoenix.

Tragedia a avut loc pe 9 august in Phoenix, Arizona. Cristian Silaghi era sofer pe TIR si tocmai ajunsese acasa dupa o cursa de New York, cand a auzit ca vecinul sau dr. William Tryon, medic veterinar, a coborat in silozul sau de grau si nu raspunde la telefon. Si asistentul sau Juan Pablo Garcia coborase in siloz sa vada ce se intampla, dar n-a mai iesit.

Potrivit presei americane, Cristian Silaghi, originar din Satu Mare, n-a ezitat sa coboare pentru a-i ajuta pe cei doi. Nivelul de oxigen din siloz era insa extrem de scazut, iar Cristian si vecinul sau au murit. Celalalt barbat se afla in stare critica.

Televiziunile de știri din Arizona l-au prezentat pe Cristian Silaghi ca pe un erou, care și-a pierdut viața în timp ce încerca să-i salveze pe alții. Dar familia sa este în șoc.

Bărbatul a lăsat în urmă o famillie îndurerată: soția sa, Alina, în vârstă de 30 de ani, dar și două fetițe: Christine Briana și Natalie Anemarie, în vârstă de 4 ani.

https://player.vimeo.com/video/180435713

Sursa: Vocea Transilvaniei

______________________

Emanuela Hatos – Ma chemi sa umblu peste ape

https://youtu.be/oDJArSHS4wk

Emanuela a cantat acesta cantare la serviciul de priveghi al unchiului ei, Cristian Silaghi. Ema este fiica sorei lui Cristian, Mia Hatos, care locuieste in Satu Mare dar se afla in vizita in Arizona cu ocazia tristului eveniment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s