Jurnal de Nord – Expert psiholog sfârtecă Serviciul de Protectia Copilului (NORWAY CPS)

a101

Einar C. Salvesen Photo credit http://www.nrk.no/

Expert psiholog măcelărește Serviciul de Protectia Copilului (CPS):

Einar Salvesen spune că Child Protection Services  (CPS)  nu numai in Naustdal nu-si face datoria. El a formulat o petitie – o critica aspra a CPS in Norvegia – semnata de multi experti. Concluziile sunt deseori rezultatul parerilor subiective si presupunerilor, spune el.

Salvesen are acces la documentele cazului, si s-a intalnit cu parintii, carora li s-au luat 5 copii pe motiv: banuiala de violenta. Copiii, cel mai misc un babelus, cel mai mare de 11 ani, au fost luati din caminul parintesc si plasati in 3 familii surogat diferite pe coasta de vest. Parintii sunt acuzati de violenta, iar cazul este inca in cercetare.

Acest caz e atat de sfasietor, incat e insuportabil, declara Salvesen. El nu are nici un dubiu ca e vorba de o grosolana greseala de judecare a faptelor, cand PC a actionat prin scoaterea copiiilor din camin.

Este vorba de modul in care sunt abordate familii in care Familia este o parte a culturii. In cazul dp. care vorbim parintii se pregatisera serios pentru cooperare, si posedau o buna capacitate de ingrijire, care putea fi folosita. Ramasesera niste elemente care necesitau indrumarea familiei.

Sant de acord ca a fost just ca PC sa reactioneze cand exista banuiala de folosirea violentei in cresterea copiilor. Asemenea educatie poate avea urmari serioase, dar sunt critic la maniera in care s-a reactionat, caci trebuia inceput cu ajutor si indrumare profesionala. Este vorba de o tragedie pentru copii….Nu am nici un dubiu ca PC a procedat gresit in cazul asta.

( ce spune Seful Comunal: La fel ca altadata)
Masurile adresate copiilor supusi unei decizii acute/de urgenta sunt inca in discutie. In toate cazurile asemanatoare este un expert care evalueaza necesitatea de protectie a copilului pe termen lung – la fel ca si nevoia de ajutor a familiei. Trebuie subliniat ca securitatea publica este asigurata prin solutiile si legislatia la care PC este supusa.”
(traducere D.N.V.)”

via Jurnal de Nord

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com

Leave a comment