Din nou în stradă la Bruxelles pentru susținerea familiei Bodnariu

0 (1)Reprezentanții Norvegiei de la Bruxelles,  deschiși la a nu face nimic!

Romanii s-au aflat vineri, 12 februarie, pentru a doua oară în stradă la Bruxelles în semn de solidaritate cu familia Bodnariu. Din nou s-au auzit imnurile Romaniei, al Belgiei și alte cântece interpretate cu vocea sau la instrumente de către cei prezenți, majoritatea copii și tineri sub 30 de ani. Participanții au adus cu ei steaguri, pancarte si bannere cu mesaje de protest scrise in engleza, franceză si neerlandeză, dar si jucării, pe care le-au înșirat cuminți în mijlocul mulțimii ca pe niste martori tăcuți ai copilariei. Mesajul acestui gest făcut de copiii prezenți la protest este unul simbolic, dar puternic: Jucăriile aparțin copilăriei. Nu stricați jocul, nu furați copilăria celor care au nevoie de familii pentru a crește fericiți, păreau sa spuna păpusile si animăluțele aduse în stradă.

Pe parcursul intalnirii de la Bruxelles, cativa organizatori au luat cuvantul pentru a rememora o data in plus istoricul cazului Bodnariu, dar si pentru a semnala dramatismul situatiei si dorinta ca reintregirea familei Bodnariu sa se realizeze cat mai curand posibil.

0Cu aceasta ocazie, o Delegatie a manifestantilor Pro Bodnariu a fost primita de catre Consilierul Ambasadorului Norvegiei la Bruxelles, Doamna Liv Kari Rudsbraten, insotita de Adjungtul sef al Misiunii Diplomatice Tonje Lie. Intrevederea a durat cateva minute, timp in care delegatii le-au inmanat acestora o Petitie semnata de cateva sute de protestatari.

Domniile lor au avut o atitudine deschisă, cooperantă pe această temă, mentionând în același timp faptul că nu pot si nu doresc să comenteze situația copiilor Bodnariu, preluați de către Barnevernet. Cazul este in grija institutiilor competente iar ancheta isi urmeaza cursul firesc in Norvegia, au tinut sa precizeze reprezentantele Ambasadei.

Protestul din 12 februarie a fost organizat de Bisericile Evanghelice Romanesti din Belgia cu participarea a aproximativ 500 de persoane, printre care si crestini adventisti, membrii ai Bisericilor Romanesti din Bruxelles si imprejurimi.

Valeria Roman

____________________________________________

Subtitlul Reprezentanții Norvegiei de la Bruxelles,  deschiși la a nu face nimic! – aparține editorului acestui blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s