LAZĂR COMĂNESCU (MAE): “Să lăsăm lucrurile să se desfășoare …să nu fie afectate … cum s-a întâmplat în cazurile altor țări”

Citiți printre rânduri și înțelegeți…Și practica trasului de timp!

Lazar ComanescuMinistrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a declarat marți că, deși pot fi “zone perfectibile” în legislația norvegiană privind protecția copilului, în cazul Bodnariu trebuie ținut seama de reglementările actuale și a făcut apel la discreție având în vedere “sensibilitatea” acestui caz.

“Există o colaborare și un dialog între Ministerul de externe român și Ministerul de externe norvegian. Avem toate garanțiile date de interlocutorii noștri norvegieni că se respectă întocmai reglementările în materie. Sigur, putem să discutăm — și partenerii norvegieni sunt de acord — asupra acestui lucru, că poate că sunt zone perfectibile în reglementările norvegiene în materie, dar, acesta este un proces care reclamă timp și noi trebuie să ținem seama de reglementările actuale”, a afirmat Comănescu, la TVR.

[…]

“E o temă cu o anumită sensibilitate și experiența nu doar a noastră, ci și a altor state care s-au confruntat și se confruntă cu situații similare arată că e nevoie (…) de o anumită (…) discreție. (…) Să lăsăm lucrurile să se desfășoare astfel încât să nu fie afectate de eventuale declarații, poziții care ar putea să ducă la altfel de interpretări, cum s-a întâmplat în cazurile altor țări”, a adăugat șeful diplomației române.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Adrian Drăguț, editor online: Adrian Dădârlat)

http://www.agerpres.ro/politica/2016/01/19/comanescu-despre-cazul-bodnariu-poate-ca-sunt-zone-perfectibile-in-reglementarile-norvegiene-de-protectie-a-copilului-23-05-05

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s