Pune umărul sau pune genunchiul…

romanian-canadians-in-ottawa-demonstrate-peacefully-to-showToată lumea vorbește încă de familia Bodnariu. Și cu cât mai mulți cu atât mai bine. Povestea lor și a copiilor lor a deschis o listă lungă de motive de discuții. Printre altele felul în care românii de peste tot au înțeles să se implice în necazul acestei familii si sa isi ofere suportul lor. Trebuie să înțelegem din această inițiativă că împreună putem face schimbări. Un pic de sare dă gust, un pic de lumină dă claritate. Și un pic de efort individual multiplicat la mai mulți oameni poate rezulta în ceva uriaș. Este posibil ca să putem muta munții dacă punem umărul fiecare.

  Apoi povestea asta este pe cât de reală și de dureroasă pe atât de absurdă. Ieri de pildă părintii au putut vorbi cu fetele mai mari, parcă 10 minute cu fiecare. La un moment dat una dintre fetite a luat-o pe româneste – moment in care tatălui i s-a facut semn că dacă continuă să vorbească româneste intrevederea se termina. Mă întreb, oare cum poate această organizație să fie atât de dură cu copiii când îi acuză pe părinti tocmai de un astfel de comportament? Cum de nu îi lasă pe copii liberi să facă ce vor respectând tocmai stilul de raport între părinti și copii pe care-l promovează ei în familie – unde copiilor nu li se interzice nimic?

   De fapt pentru mine personal adevaratul vinovat nu este de origine din Norvegia . Si de fapt daca ne gindim bine noi nu ne luptam cu oamenii – ne luptam cu dusmanul omenirii intregi. El …Diavolul urășe tot ce a făcut Dumnezeu, tot ce a organizat El, tot ce a stabilit El pentru om, pentru fericirea lui. El urăște familia și vrea să o distrugă. Continue reading Pe Ginduri

Autor: Rodica Botan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s