NORICA NICOLAI: “Norvegia … condamnată de câteva ori pentru astfel de abuzuri de Curtea Europeană a Drepturilor Omului”!

europarlamentar.eu-Norica-Nicolai-696x641.jpg.pagespeed.ce.39Ak7kTmd9În Norvegia e nevoie de modificarea legislației

Europarlamentarul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din PE), joi 14 Ianuarie 2014,  lansează un avertisment pentru Norvegia, ea declarând pentru PSnews.ro, că va încerca să propună o rezoluţie a Parlamentului European, prin care Legislativul de la Bruxelles să ceară Norvegiei să-şi modifice legislaţia.

 Propunerea doamnei Norica Nicolai vine în contextul în care toţi cei cinci copii ai soţilor Marius şi Ruth Bodnariu au fost luaţi de autorităţile norvegiene care îi acuză pe părinţi de maltratare. 

Din păcate, legislaţia din Norvegia are câteva prevederi stricte şi care nu sunt în concordanţă cu modelul cultural pe care anumite ţări îl au — inclusiv România — cu privire la mediul de familie. Este o abordare foarte rigidă şi foarte strictă, care, în opinia mea, nu este în concordanţă cu aquis-ul comunitar în ceea ce priveşte drepturile omului şi drepturile copilului, Norvegia fiind condamnată de câteva ori pentru astfel de abuzuri de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În aceste condiţii, voi încerca, săptămâna viitoare, să propun o rezoluţie a Parlamentului European, prin care să cerem Norvegiei să-şi alinieze în mare măsură legislaţia cu privire la acest subiect la aquis-ul european şi să nu mai fie atât de excesivă, până la limita abuzului, cu privire la situaţia copiilor. Este tot ce putem face”, a afirmat eurodeputatul.

***

Citiți în  Deutche Welle un articol de gravă Rușine Norvegiei (Autor Petra Tabeling, din 02.12.2001). Atunci Guvernul Norvegiei s-a  confruntat cu un proces de compensare pecuniară de mari dimensiuni  pentru încălcarea drepturilor omului –

Children of Shame – Norway’s Dark Secret
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s