COSTEL GHIOANCĂ: Cum am trăit protestul de la Bucureşti?

costel-ghioancaSunt câteva minute de când am ajuns acasă, de la protestul organizat pentru susţinerea reîntregirii familiei Bodnariu. Scriu, la cald, câteva impresii, aşa cum le-am trăit eu:

  1. Dumnezeu ne-a dat vreme bună. Nu a plouat, vântul nu a adiat și am avut 3-4 grade, cu plus. Mulțumim Domnului pentru această vreme prielnică.
  1. Participanți, nu știu exact câți au fost – probabil peste 2000 de persoane. Din discuțiile pe care le-am avut cu unii și alții, estimez că cel puțin vreo 500 de persoane au venit din alte orașe ale țării. Evanghelicii din București au arătat în mai multe rânduri că pot umple Sala Palatului (aprox. 5000 de locuri), așa că dacă se va organiza un nou protest (sperăm să nu fie cazul), cred că ar fi de dorit să participe mai multe persoane. Îi felicit pe toți cei care au decis să participe.

  1. Programul nu a fost lung – a durat cam o oră și jumătate, ceea ce a făcut posibil ca lumea să stea până la sfârșit, inclusiv mulți copii care au participat la eveniment.
  1. Nu prea am văzut mulți adolescenți și tineri până în 25 de ani. O explicație ar fi că ei nu au copii, dar cred că, pe viitor, este bine să-i mai urnim și pe ei din fața calculatoarelor și să-i aducem în piață, să vadă cum este lumea reală.
  1. Au fost mai multe luări de cuvânt. Mi-a plăcut cel mai mult discursul domnului Titus Corlățean care, deși diplomat de meserie, a avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Mi-a mai plăcut și discursul pastorului Nelu Brie – am apreciat că a folosit o serie de metafore destul de puternice și sugestive, dar și că a făcut un apel cât se poate de direct către domnul președinte Iohannis, să aibă reacții pe acest caz.

Citeşte mai mult pe: Biserica Creştină Baptistă Adonai din București

 

____________________________________________________________

Costel Ghioancă este pastor la  Biserica Creştină Baptistă Adonai din București

*

Urmăriți VIDEO (Daniel Bodnariu, Titis Corlățeanu…) 

Sursa video: Știri creștine.ro

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s