Mulțumim, frați români din America!

protest-la-ambasada-norvegiei-din-washington-pentru-familia-bodnariu-photo-credit-http-www-radiofiladelfia-ro

[O mișcare nediscreționistă a bisericilor penticostale, baptiste, evanghelice etc., din America, România, Canada, Moldova și de pretutindeni. Glorie Domnului nostru!]

În Noiembrie 22, am făcut un apel către frații din București, să iasă în stradă, în fața ambasadei Norvegiei pentru a protesta împotriva actului samavolnic al răpirii celor cinci copii ai familiei Bodnariu. Reacțiile prietenilor mei de pe Facebook au fost diferite. Când unii dintre păstori au început să-și argumenteze teologic neimplicarea, am început să-mi pierd nădejdea. Dar… lucrurile s-au precipitat într-o direcție bună. Iată-ne acum în plin val de proteste organizate în multe capitale europene, la Washington DC, în orașe din România, în sprijinul familiei Bodnariu și împotriva Barnevernet-ului.

Am stat azi în fața micului ecran, cu lacrimi în ochi și în rugăciune, alături de cei peste 700 de români care au pichetat ambasada Norvegiei din capitala americană. Mi-am dorit mult să pot fi cu ei, dar nu toate dorințele noastre se împlinesc.

Manifestația din Washington DC de azi, a demonstrat că putem să ne organizăm, că putem să ne spunem punctele de vedere civilizat, creștinește, că ne pasă de cel aflat în necaz.

Mii de mulțumiri pastorului Cristian Ionescu și tuturor celor ce ai făcut posibil un astfel de eveniment. Mulțumiri familiei Bodnariu din Atlanta, pentru mărturia și cuvintele inspiratoare. Ne-ați câștigat inimile pe deplin pentru cauza copiilor voștri din Norvegia. Mulțumiri televiziunii Credo pentru transmisiunea în direct. Mulțumiri pastorilor din cele 19 orașe americane și canadiene care au participat împreuncă cu membri din bisericile lor la această manifestație. Mulțumiri deputatului Mircea Lubanovici care o fost din nou în mijlocul oamenilor pe care-i reprezintă în parlamentul României!

Cred că am putut învăța câteva lucruri pentru următoarele demonstrații, pe care trebuie să le inițiem imediat în toate metropolele americane unde avem o comunitate de români. Cred că televiziunile locale vor fi mai generoase cu noi în a transmite imagini de la eveniment. Poate că n-ar strica să fie anunțate din timp de organizatori.

Îmi place să cred că este doar începutul unei noi ere în care comunitatea românească nu se va mulțumi doar să emită declarații și luări de poziție în scris față de răul în expansiune din lumea din jurul nostru. Suntem o forță a binelui pentru prezervarea valorilor creștine din societatea în care trăim.

Apreciez mult și scrisoarea de protest a Cultului Creștin Penticostal față de atacurile defăimătoare apărute în ziarul ‘’Evenimentul zilei’’, care ar putea pune în pericol și demersurile pentru copiii familiei Bodnariu. Corect și curajos. Mulțumim frate Moise și Romu!

Probabil că domnii ziariști care nu se documentează, ne-ar putea cunoaște mai bine după numărul protestatarilor din piețele orașelor din România. Și ar fi păcat să nu facă cunoștință cu noi.

Mă gândeam acum, visând așa de unul singur în fața tastelor pe care le caut încă cu două sau trei degete, că ar trebui să planificăm o demonstrație, alături de biserica ortodoxă în sprijinul modificării constituției României în care familia să fie definită ca fiind formată dintr-un bărbat și o femeie. Dacă nu ieșim acum în stradă, va trebui să ieșim mai târziu, și poate prea târziu, când cuplurile de homosexuali ne vor răpi copiii. Ca-n Norvegia.

Petru Lascau

Sursa: https://lascaupetru.wordpress.com/2016/01/08/multumim-frati-romani-din-america/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s