Pedeapsa batjocoritorilor

reap-what-you-sowNu vă înşelaţi: «Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.» Ce seamănă omul, aceea va şi secera.“

Galateni 6.7

Un grup de prieteni s-a oprit în faţa casei fetei. Mama a însoţit-o până la maşină şi i-a spus: „Fiica mea, mergi cu Dumnezeu şi El să te ocrotească.“ Fiica a răspuns: „Doar dacă Dumnezeu merge în portbagaj, pentru că aici înăuntru este deja plin.

   Peste câteva ore, a sosit vestea că tinerii au fost implicaţi într-un accident mortal; toţi au murit, maşina era de nerecunoscut, însă portbagajul era intact.

   Batjocura este un rezultat al necredinţei omului. Inspiratorul batjocurei este diavolul. Dumnezeu însă nu Se lasă batjocorit, indiferent din partea cui vine batjocura. Mai curând sau mai târziu, Dumnezeu Îşi arată dreptatea şi va pedepsi pe orice batjocoritor, căci „ce seamănă omul, aceea va şi secera“. Acest adevăr biblic nu se dezminte. El este dovedit de Sfânta Scriptură, de istorie şi de experienţa noastră.

  Cei ce ară fărădelegea şi seamănă nelegiuirea îi seceră roadele!“ (Iov 4.8), iar cei ce „seamănă vânt, vor secera furtună“ (Osea 8.7) – iată un adevăr care ar trebui să dea de gândit batjocoritorilor şi să se smerească înaintea lui Dumnezeu până nu este prea târziu!

(Meditație SĂMÂNȚA BUNĂ, primită prin Email prin grija și bunăvoința unor frați scumpi)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s