Pastor Eusebiu Rusu: Un alt punct de vedere cu privire la cazul pastorului Daniel Branzai

393349_475055595849228_1348907635_n(materialul următor a fost trimis de președintele RBA către ziarul Infocrestin)

Probabil ca in lipsa altor nouatati de scandal, pe unele bloguri a fost republicat cu adaosuri si interpretari personale un eveniment trist peterecut in 2011, cand pastorul Daniel Brazai a fost trimis in judecata de un membru al bisericii Betel.

Doresc in modul cel mai decent sa reafirm faptele si concluziile trase inca din anul 2011.

• Biserica Betel este cea care cunoaste cel mai bine pastorul si membrii ei, comportamentul lor, caracterul lor si detaliile incidentului in discutie. Cunoscand toate acestea, biserica a respins acuzatiile aduse pastorului, si a exclus din membralitatea bisericii pe cei care au cauzat o asa mare durere. Decizia celor care cunosc indeaproape detaliile si persoanele in cauza este aceptata si de Asociatia Baptista din SUA si Canada. Faptul ca Biserica Betel nu a cautat sa publice toate amanuntele si istoria acestui conflict este un act laudabil, care trebuia urmat de cei care au cauzat atata tulburare. Este regretabil ca aceasta decenta nu si-a gasit ecou nici dupa trei ani.

• Pastorii din conducerea Asociatie, la aceea vreme, au urmarit indeaproape tot acest conflic, au cautat rezolvarea Bibilca a lui si au tras urmatoarele concluzii:

o Acuzatiile impotriva pastorului Daniel Branzei au fost vadit exagerate, si a constituit, in acelasi timp o incercare dusa la extrema de a-l inlatura din slujba de pastor al bisericii Betel, si de a implica biserica Betel intr-un process public de durata. Prin mila lui Dumnezeu si prin atitudinea pastorului Daniel Branzei nici prima nici a doua intentie nu s-a materializat.

o Avocatul acuzarii a refuzat sa sustina teza violentei corporale. El a luat nota si de acuzatiile celor pe care ii reprezenta, dar si de sutele de scrisorii venite din partea celor ce cunosteau caracterul pastorului Daniel Branzei.

o Pastorul Daniel Brazai, impotriva sfatului propriului sau avocat, a refuzat sa accepte un proces de durata care sa implice membrii bisericii si care sa pateze marturia bisericii Betel in comunitate. In consecinta, a aceptat in curtea de judecata acuzatia „tulburarii ordinii publice in serviciul de Paste”. Acesta era singurul mod in care biserica sa nu fie implicata. Liderii Asociatiei Baptiste la aceea vreme, oameni cu experienta si integritate care au urmarit tot procesul au vazut si notat aceste realitati. Asociatia Baptista accepta marturia lor verbala si in scris.

Stim bine ca este asa de usor sa arunci cu noroi si sa patezi viata si numele unui om, si este asa dificil sa repari o nedreptate fara sa cauzezi alte rani si alte polemici intr-o lume insetata dupa scandal. Proverble lui Solomon spun ca „un nume bun este mai de pret decat aurul si argintul” tocmai din pricina ca este asa de greu sa-l castigi si asa de usor sa fie distrus. Publicatiile de scandal au nevoie de foc proaspat indiferent de sursa de unde provine. Si tot ele au nevoie de oameni insetatii dupa scandal, de cei care vor sa raspunda cu lovitura la lovitura intr-o spirala crescanda a durerii, absurditatii si mizeriei.
Sfatuiesc cu toata dragostea si hotararea pe fratii nostrii din orice confesiune sa nu se implice in polemici si scandaluri in care nu sunt parte nici din problema nici din solutie, dar care cauzeaza rani si intunerec peste cei de acum si peste cei care vin dupa noi. Prin Duhul lui Dumnezeu va indemn sa cautati ce este curat si drept, si sa puneti sub ochii vostrii ceea ce ati dori pentru copiii vostrii sa vada si sa citeasca.

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Eusebiu Rusu
Asociatia Baptista Romana din SUA si Canada

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s