Cazul Miroslav Volf: generat de …teologia politică

Cristian Ionescuby Cristian Ionescu

Cazul Miroslav Volf este o aberație generată de niște relații personale. Altfel, nu vedea aula ITP nici într-o mie de ani.

Dar asta nu înseamnă că nu face parte dintr-un șir de simptome ale unei boli cronice. În general, învățământul s-a separat de firul ierbii, de nevoile reale ale comunităților. Studiul de dragul studiului a dat naștere la curente extrem de periculoase, mai ales în spațiul teologic.

Auziți vă rog cum sună cea mai nouă materie de seminar: teologia politică! Cât mă duce pe mine mintea (nu prea mult cred unii…) înțeleg că adică teologia ar fi în slujba scopurilor politice. Credeți sau nu, Însuși Domnul Isus a avut ceva de spus la capitolul acesta:

MATEI 10: 32-40De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri. Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa şi pe noră de soacra sa. Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui. Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine îşi va păstra viaţa o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.Cine vă primeşte pe voi Mă primeşte pe Mine; şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.

Interesul Mântuitorului pentru fandoselile elitei academice și scopurile sale nobile… ZERO! Soarta noastră nu este să supraviețuim ci să mergem ca mieii în mijlocul lupilor. Or, Domnul știa că la lupi se merge cu compromisul doar dacă ești de-al lor. Oricum, mieii n-au nicio șansă. Ați auzit Volf, ITPB?…”

Sursa: http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2014/06/11/un-moment-de-rascruce-pentru-invatamantul-teologic/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s