Suferința aduce onoare

A-View-of-Mount-Calvary-with-the-Crucifixion,-1652Măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.

Evrei 5:8

Ni se spune că perfecțiunea Comandantului nostru s-a desavârsit prin suferință. De aceea,
noi, care suntem păcătoși, și ne aflăm departe de perfecțiune, nu trebuie să ne mirăm că
suntem chemați să suferim. Se poate să fie încoronat Capul prin chinuri, iar celelalte mădulare  să fie purtate pe pat de flori?

Daca Christos a trebuit să treacă prin marea propriului Său sânge ca să ajungă la coroană, noi vom merge la Ceruri călcând pe un pod de argint ca să nu ne udăm? Nu, experiența învățătorului nostru ne învață că suferinta este necesară, si copiii  născuti din nou ai lui Dumnezeu nu trebuie să încerce sa o evite. Dar exista o mângâiere în faptul ca Christos a „fost facut desavârsit” (Evrei 5:9) „prin lucrurile pe care le-a suferit”.  Astfel ne poate întelege pe deplin.

El nu este „un Mare Preot care sa nu aiba mila de  slabiciunile noastre” (Evrei 4:15). In întelegerea aceasta a lui Christos aflam mângâiere  deplina. Unul dintre martirii timpurii a spus: „Pot sa îndur totul, fiindca Isus a suferit, si sufera  si acum prin mine. El ma întelege, si gândul acesta ma face mai puternic”.

Credinciosule, mângâie-te cu acest gând în timpurile de strâmtorare. Întareste-te cu el când pasesti pe urmele  lui Isus. Cauta alinare în întelegerea Lui. Aminteste-ti ca suferinta este un lucru care îti aduce  onoare; sa suferi pentru Christos înseamna sa ai parte de glorie. Ucenicii se bucurau când erau socotiti vrednici sa sufere. Atâta timp cât Domnul ne ofera harul sa suferim pentru Christos, sa suferim cu Christos este o onoare. Comorile unui crestin sunt necazurile. Privilegiile regilor lui Dumnezeu sunt necazurile, durerile si întristarile lor. Sa nu refuzam, deci, onoarea. Sa nu ne dam deoparte în fata slavei. Durerea ne înalta, si necazurile ne preamaresc. „Dacă răbdăm, vom fi împărăț împreună cu El” (2 Timotei 2:12).

*

L-am strigat, dar nu mi-a răspuns.

Cântarea Cântarilor 5:6

Uneori, rugăciunea asteaptă la poartă ca un solicitant până când deschide Regele să-i
umple inima cu binecuvântările pe care le caută. Când ne dă credința, Domnul ne încearcă
prin întârzieri. El îngăduie ca vocea slujitorilor Săi să răsune ca un ecou. Ei bat la poarta de
aur, dar ea ramâne nemiscata, întepenita în balamale. Ca si Ieremia, ei striga: „Te-ai învaluit  cu un nor, ca sa nu strabata la Tine rugaciunea noastra” (Plângeri 3:44). Totusi, adevaratii sfinti au asteptat mult timp un raspuns la rugaciune. Nu din cauza ca rugaciunile lor nu ar fi avut putere, sau nu ar fi fost primite; din cauza ca Dumnezeu este un suveran care acorda daruri dupa bunul Sau plac. Daca vrea ca rabdarea noastra sa fie încercata, va face cum doreste! Cersetorii nu trebuie sa faca pretentii în ceea ce priveste timpul, locul sau forma raspunsului. Trebuie însa sa nu consideram întârzierile refuzuri.

Notele de plata ale lui Dumnezeu vor fi achitate întotdeauna. Nu trebuie sa-i permitem Satanei sa ne clatine credinta aratându-ne rugaciunile fara raspuns. Rugaciunile fara raspuns nu sunt neascultate. Dumnezeu tine seama de ele; nu sunt foi zburate de vânt, sunt comori în arhivele Regelui. La curtea cerului exista un registru în care este înregistrata fiecare rugaciune. Incercatule credincios, Domnul tău are un caus în care strânge toate lacrimile de durere si o carte în care toate suspinele tale sunt numarate. La timpul cuvenit, cererea ta va primi raspuns. Nu poti sa astepti putin? Nu este timpul Domnului mai bun decât timpul tau? In curând El va reveni, spre bucuria sufletului tau, si vei arunca sacul si cenusa îndelungii asteptari. Te va îmbraca în purpura si inul subtire al dorintelor tale.

___________________________

C.H. Spurgeon – Meditații de Dimineața și Seara, primite prin Email

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s