Nu gândi rău despre celălalt, ci oferă-i iubirea

Love thy neighborSă iubești pe aproapele tău.

Matei 5:43

Să-ți iubești aproapele. Poate că el se lăfăiește în bogăție și tu ești sărac, trăind de pe o zi pe alta, uitându-te din căsuța ta umilă la palatul său impunător. În fiecare zi îi vezi bunăstarea, hainele bogate și ospețele somptuoase. Dumnezeu i-a dat aceste daruri.

Nu-i invidia bogăția, și nu gândi rău despre el. Mulțumește-te cu soarta ta, dacă nu poți face altceva. Nu te uita la aproapele tău dorindu-ți să te afli în locul lui. Iubește-l,  și atunci nu îl vei invidia. Poate că, pe de altă parte, tu ești cel bogat, și trăiești alaturi de un sărac. Nu te rușina să îl numești aproapele tău. Acceptă-ți responsabilitatea de a-l iubi. Lumea îi numește inferiori.

În ce sunt inferiori? Îți sunt mai degrabă egali, fiindcă Dumnezeu „a făcut ca toți oamenii, ieșiți dintr-unul singur, să locuiască pe toată fața pământului” (Fapte 17:26). Hainele sunt singurele care vă deosebesc, fiindcă tu nu ești cu nimic mai bun decât el. El este om; ce ai putea fi tu în plus?

Ai grijă să-ți iubești aproapele, chiar dacă este în zdrențe. Dar poate că vei spune: „nu pot să-i iubesc fiindcă, orice aș face pentru ei, nu primesc în schimb decât nerecunoștința”. Acest lucru îți oferă prilejul să îi iubești mai mult.

Vrei să fii o persoană fără importanță, sau un erou al dragostei? Cel care îndrăznește mult câstigă mult. Dacă dragostea ta pășește pe o cărare spinoasă, urmează-ți drumul cu curaj și iubește-ți aproapele din toata inima. „Grămădește cărbuni aprinși pe capul lui” (Romani 12:20), și dacă este greu de mulțumit, nu căuta să-l multumești pe el, ci pe Stăpânul tău.

Amintește-ți, dacă ei îți dispretuiesc dragostea, Mântuitorul nu ți-o dispretuiește, și acțiunile tale sunt prețuite de El. Iubește-ți aproapele fiindcă, dacă faci acest lucru, pășești pe urmele pașilor lui Christos.

(DIMINEAȚA)

*

Al cui ești?

1 Samuel 30:13

În creștinism nu există neutralitate. Ori suntem înrolați sub steagul Prințului Emanuel ca
să luptăm în bătăliile Sale, ori suntem slujitorii Prințului Negru, Satana. „Al cui ești?”.

Cititorule, permite-mi să te ajut să răspunzi. Ai fost născut din nou? Dacă da, ești al lui
Christos, dar dacă nu te-ai născut din nou, nu poți fi al Lui. În cine îți pui încrederea? Cei care cred în Isus sunt fii ai lui Dumnezeu. Ale cui lucrări le faci? Cu siguranță că îți slujești
stăpânul, fiindcă cel căruia îi slujesti este stăpânul tău. A cui tovărășie o cauți? Dacă îi aparții lui Isus, te vei împrieteni cu cei care poartă semnul Crucii. Așa cum spune proverbul, cei care se aseamnă se adună. Care este subiectul tău de discuție? Este ceresc, sau pământesc? Ce ai învățat de la Stăpânul tău? Slujitorii învață multe de la cel pe care îl slujesc. Dacă îti petreci timpul cu Isus, se va spune despre tine, așa cum s-a spus despre Petru și Ioan, că „au priceput  că fuseseră cu Isus” (Fapte 4:13).

Te mai întreb încă o dată, „al cui ești“? Răspunde cinstit înainte să adormi. Dacă nu ești al lui Christos, ai intrat într-o slujbă grea. Fugi de sângerosul tău stăpân! Intră în slujba Domnului iubirii, și te vei bucura de binecuvântare. Dacă esti al lui Christos, lasă-mă să-ți dau patru sfaturi. Îi aparții lui Isus; de aceea, ascultă-L.  Fă din Cuvântul Său legea ta; fă din voia Sa dorința inimii tale. De vreme ce îi aparții Celui Iubit, iubește-L.

Lasă-ți inima să se alipească de El; lasă-ți sufletul să se desfete în El. Fiindcă îi aparții Fiului  lui Dumnezeu, încrede-te în El. Nu căuta odihna în alta parte. Îi aparții Regelui regilor, așa că fii hotarât pentru El. Nu te clătina în toate părțile. Deși nu porți nici un semn distinctiv, trăiește viata în așa fel încât să se vadă clar cui îi aparții.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s