FII SERIOS ÎN RELAŢIA TA CU DUMNEZEU! (II)

acts2-1FII SERIOS ÎN RELAŢIA TA CU DUMNEZEU! (3)

Ei stăruiau … în rugăciuni”

Faptele Apostolilor 2:42

Primii creștini luau rugăciunea în serios. Biserica Noului Testament s-a născut pe genunchii rugăciunii. După zece zile de rugăciune unită în camera de sus, „toţi s-au umplut de Duh Sfânt” (v. 4). Ce s-a întâmplat mai apoi? Ei au pus bazele unei biserici care şi astăzi, după două mii de ani, are impact asupra lumii. A scăzut viaţa lor de rugăciune după ce a fost întemeiată biserica? Nicidecum! „Ei stăruiau… în rugăciuni“. A rămas o adunare condiţionată de rugăciune. Ea a luat naştere, a fost curăţită şi a adus rod în rugăciune.

Ei ne-au lăsat moştenire principiul biblic plin de putere conform căruia nimic important şi de durată nu se întâmplă fără rugăciune. Astăzi, dacă doreşti să ai o prezenţă mică în biserică, anunţă o întâlnire de rugăciune! întrebare: Tu cât te rogi? Ce te înstrăinează de locul rugăciunii? Este cumva ideea că rugăciunea e un lucru greu? Nu e – dacă priorităţile tale sunt stabilite bine. Te epuizezi şi te îngrijorezi pentru lucruri ca şi cum totul depinde de tine? Rugăciunea va face ca porţiunile dificile din viaţa ta să fie mai uşoare şi mai rodnice.

Rugăciunea constantă te ridică în prezenţa Lui Dumnezeu unde înveţi cum să duci la îndeplinire mai multe lucruri în timp ce experimentezi o pace adâncă a sufletului şi a inimii. Domnul Isus a spus: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară” (Matei 11:28-30). Crezi că există un mod mai bun de a trăi?

 FII SERIOS ÎN RELAŢIA TA CU DUMNEZEU! (4)

Să nu părăsim adunarea noastră” (Evrei 10:25)

Ei tratau Cuvântul lui Dumnezeu cu seriozitate. „Ei stăruiau în învăţătura apostolilor” (Faptele Apostolilor 2:42). Cercetătorii ne spun că astăzi, citirea personală a Bibliei este mai puţin obişnuită printre creştini decât rugăciunea. în locul unui Cuvânt de la Dumnezeu care ne fortifică în provocările zilei, am pus exerciţiile fizice şi cappucino. Citirea Bibliei se limitează la predica de duminică a pastorului. Primii ucenici au fost atât de dedicaţi Cuvântului, încât „stăruiau (investeau, plăteau preţul timpului) în învăţătura (studierea pentru a înţelege şi a dobândi) apostolilor”.  Cuvântul lui Dumnezeu nu numai că i-a ajutat să ţină piept provocărilor vieţii, dar când persecuţia i-a făcut să devină fugari, ei au luat Cuvântul cu ei şi au plantat noi biserici în toată lumea (Faptele Apostolilor 8:4).

Creşti tu în Cuvântul lui Dumnezeu astfel încât să devii mai puternic în vremurile grele şi să fii pregătit să influenţezi lumea pentru Hristos? Ei luau în serios închinarea şi lauda. „Tot timpul stăteau în Templu, şi lăudau şi binecuvântau pe Dumnezeu” (Luca 24:53). Pentru mulţi dintre noi, cuvântul „închinare” a ajuns să însemne serviciul de duminica dimineaţa – mai degrabă un loc pe care îl frecventăm decât un act voluntar al unor inimi devotate care îl glorifică pe Dumnezeu. A fi spectator la serviciul de duminica nu înseamnă închinare. Credincioşii Noului Testament au înţeles învăţătura lui David: „Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui!” (Psalmul 100:4). Doreşti să fii un închinător serios? Intră în prezenţa Lui, concentrându-te exclusiv pe bunătatea Lui şi exprimă-ţi din toată inima aprecierea pentru tot ce este El!

_____________________

Meditații zilnice, primite prin Email

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s