Mănunchiul de chei

Jeremiah 33 vs 3El însusi a zis.

 Evrei 13:5 

Dacă ne putem prinde de aceste cuvinte prin credință, avem în mâini o armă de neînvins. Există vreo îndoială care să nu fie nimicită de această sabie cu două tăișuri? Care este temerea care să nu cadă lovită de moarte în fața acestei săgeți a legământului lui Dumnezeu?  Când ne putem ascunde în spatele bastionului pe care scrie „El însuși a zis, nu vom zice despre încercările vieții și despre durerile morții, despre depravare și înșelări, despre loviturile din afară și ispitele dinăuntru că sunt niste chinuri ușoare? Ba da, pentru mângâiere în singurătate și putere în conflicte, căci „El însusi a zis” că va fi izvorul nostru. Și acest lucru ne poate arăta extrema valoare a căutării Scripturii.

S-ar putea să existe o făgăduință  care să se potriveasca în cazul tău, si tu să n-o știi; de aceea, pierzi mângâierea. Esti ca un prizonier închis într-o închisoare cu un mănunchi de chei, dintre care una deschide ușa. Poți să te eliberezi, dar dacă nu o cauți ramâi închis, neștiind că libertatea îți este la îndemână. S-ar putea să existe un leac puternic în farmacia Scripturii, iar tu să rămâi bolnav fiindcă nu cauți să decoperi ceea ce „El însuși a zis“. Pe lângă cititul Bibliei, poți să-ți faci un tezaur din făgăduințele lui Dumnezeu. Pdți să-ti amintesti spusele oamenilor de seamă, poți să aduni versurilor poeților renumiți; dacă nu aprofundezi cunoașterea cuvântului lui Dumnezeu, cum poți fi gata să rezolvi o dificultate sau să învingi o îndoialăa? De vreme ce „El însuși a zis” este sursa oricărei înțelepciuni și fântâna tuturor mângâierilor, lasă-L să locuiască în tine ca un „izvor de apă, care va țâșni în vița veșnică” (Ioan 4:14). Atunci vei creste sănătos, puternic și fericit în viața divină.

(DIMINEATA)

*

Întelegi tu ce citesti?

Faptele Apostolilor 8:30

Daca vrem sa avem o întelegere mai clara a Cuvântului lui Dumnezeu, ar fi mai bine sa-i învatam pe altii decât sa ne lasam purtati de „orice vânt de învatatura” (Efeseni 4:14). Doar Duhul Sfânt, autorul Scripturilor, poate sa ne lumineze mintea ca sa întelegem; de aceea, trebuie sa cerem mereu învatarea si calauzirea Lui în tot adevarul. Ce a facut Daniel când a trebuit sa interpreteze visul lui Nebucadnetar? S-a rugat lui Dumnezeu sa-i lumineze mintea.

Apostolul Ioan, în viziunea de pe Patmos, a văzut o carte sigilată cu șapte sigilii pe care nu le putea deschide nimeni. Cartea a fost deschisă mai târziu de Leul din seminția lui Iuda, care a reusit s-o deschidă; dar mai întâi Ioan spune ca „am plâns mult”.  Lacrimile lui Ioan au fost rugăciuni lichide. In ceea ce îl priveste, au fost cheile sacre cu care a deschis cartea. Dacă, pentru folosul tău si al altora, vrei să fii umplut de „cunostinta voii Lui, în orice întelepciune si pricepere duhovniceasca” (Coloseni 1:9), aminteste-ti ca rugăciunea este cea mai bună cale.

Ca si Daniel, vei întelege visul si interpretarea numai căutându-1 pe Dumnezeu. Ca si Ioan, vei vedea cele șapte peceti rupte doar după ce vei plânge mult. Pietrele nu se pot sparge fără ciocan. Cei care doresc să sfarme pietrele trebuie să meargă pe genunchi. Folosește ciocanul sârguinței, și antrenează-ți genunchii prin rugăciune. Nu există nici o piatră doctrinară care să nu se sfarme în bucăți când te apropii de Scriptură prin rugăciune si credință. Poți să-ți croiești drum prin orice cu barosul rugăciunii.

Gândurile și argumentele sunt ca niște pene de lemn înfipte în adevăr, dar rugăciunea este levierul care deschide taina sfințeniei pentru ca noi să ajungem la comoara închisă înăuntru.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s