Promisiunile Lui Dumnezeu sunt pentru toți

Evrei 13.5Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.

Evrei 13:5 

Nici o făgăduință nu poate fi interpretată în sens personal. Orice ar fi promis Dumnezeu unuia din sfinții Săi, le-a promis tuturor. Când deschide un izvor pentru unul, pot să bea toți. Când deschide o ușă prin care oferă hrană, s-ar putea să o facă pentru un om care moare de foame, dar toți sfinții înfometați pot să mănânce de acolo. Nu contează că a promist ceva lui Avraam sau lui Moise, credinciosule; El a prevăzut că vei fi și tu inclus în legământ.

Nici o binecuvântare nu este prea sus pentru tine, nici o îndurare nu este prea departe de tine. Ridica-ți ochii spre nord și spre sud, spre est și spre vest, fiindcă totul este al tău. Urcă pe muntele Pisga, și privșste hotarele țării promise, fiindcă toată întinderea ei este a ta. Nu există nici un izvor de apă vie din care să nu poți bea. Dacă pe pământ curge lapte și miere, bea laptele și mănâncă mierea, fiindcă amândouă sunt ale tale. Fii curajos și crede, fiindcă El a spus nicidecum n-am să te las, cu nici un chip n-am să te părăsesc“. Prin făgăduința aceasta, Dumnezeu oferă totul poporului Său. „Nicidecum n-am să te las”. Deci nici un atribut al lui Dumnezeu nu poate fi retras de la noi. Este Dumnezeu puternic? Își va arăta puterea spre folosul celor care cred în El. Este El iubire? Atunci se va îndura de noi cu iubire. Oricare ar fi atributele care compun caracterul Său, fiecare dintre ele va fi angajat deplin în slujba noastră.

În concluzie, nu există nimic încuiat, nici un lucru pe care să-l ceri, nimic de care să ai nevoie acum sau în vesnicie, nimic viu și nimic mort, nimic în lumea aceasta și nimic în lumea viitoare, nimic acum și nimic în dimineața învierii, nimic pe pământ și nimic în cer care să nu fie cuprins în cuvintele „nicidecum n-am să te las, cu nici un chip n-am să te parasesc”.

 

(DIMINEATA)

 

*

 

 Ia-ți crucea și urmează-mă.

Marcu 10:21 

Nu trebuie să-ți construiești singur crucea, deși necredința este un tâmplar foarte bun. Nici nu ți se permite să-ți alegi singur crucea, deși egoismul ar fi bucuros să fie domn și stăpân. Crucea este pregătită și adusă de dragostea divin, și tu trebuie s-o accepti bucuros. Trebuie să-ți iei crucea și s-o porți ca pe o povară care ți se cuvine, nu să stai și să te plângi. În noaptea aceasta Isus te invită să-ți pleci umărul sub jugul Său usor. Nu să te uiți la El bosumflat, nici să bați din picioare de nervi, nici să cazi disperat și nici să o iei la fugă de frică. Poartă-l ca un adevarat urmas al lui Isus. Isus a fost un purtător al crucii; El ne conduce pe calea durerii. Cu siguranță că nu ți-ai putea dori o călăuză mai bună. Și dacă El a purtat o cruce, ce povară mai nobilă ți-ai putea dori? Via Crucii este drumul siguranței; nu te teme să calci pe cărările sale spinoase.

Prea iubitule, crucea nu este făcută din puf și nu este învelită în catifea. Este grea și împovărează umerii, dar nu este o cruce de fier, deși temerile ți-au pictat-o în culorile fierului. Este o cruce de lemn, și omul o poate duce, fiindcă Omul Durerii a purtat-o cel dintâi. Ia-ți crucea si, prin puterea Duhului Sfânt, o vei iubi atât de mult în curând încât, asemeni lui Moise, nu vei schimba „ocara lui Christos” pentru „toate comorile Egiptului(Evrei 11:26).

Amintește-ți că Isus a dus-o, și ți se va părea mai ușoară; amintește-ți că va fi urmată de o coroana, și gândul gloriei viitoare va lumina greutățile prezente. Fie ca Domnul să te ajute să te pleci în fața poruncilor divine înainte de a adormi, și astfel mâine dimineață  îti vei putea purta crucea cu deplina supunere pe care trebuie s-o arate urmașii Celui răstignit.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s