Cine mângâie ca Dumnezeu?

2-corinthians-12-9Dumnezeu… mângâie pe cei smeriti. 

2 Corinteni 7:6

Cine mângâie ca Dumnezeu? Du-te la un copil al Său sărac si nenorocit si vorbeste-i despre făgăduintele Sale minunate; sopteste-i la ureche cuvinte de mângâiere. El este ca o vipera surdă; nu ascultă glasul fermecătorului. Bea din fântâna amărăciunii, si oricât l-ai mângâia, n-o să scoti de la el decât câteva vaiete resemnate. N-o să auzi nici psalmi de laudă, nici osanale, nici cântări de veselie.

Dar lasă-L pe Dumnezeu să vină la copilul Său;  lasă-L să-i ridice fața, și să sădească speranța în ochii înlăcrimați. Nu-l auzi cântând: 

Când ești cu mine, sunt în paradis 

Dar dacă pleci, sunt rătăcit și trist?

Tu nu l-ai putut înveseli, dar Domnul a putut. El este Dumnerzeul oricărei mângâieri” (Corinteni 1:3). Nu mai este balsam în Galaad, dar în Dumnezeu este balsam. Nu mai sunt doctori printre oameni, dar Dumnezeu este „Domnul care te vindeca” (Exod 15:26). E minunat cum un singur cuvânt al lui Dumnezeu se transforma într-o cântare pentru crestin. Un cuvânt al lui Dumnezeu este ca un bulgare de aur, iar crestinul este cautatorul; bulgarele acesta îi ajunge pentru mult timp.

Sărmane crestin, nu trebuie deci să te cufunzi în disperare. Du-te la Mângâietor, si cere-i să-ți dea alinare. Esti sec si lipsit de apă. Ai auzit că se spune că, dacă o pompă este uscată, trebuie să torni întâi apă în ea si apoi să scoți. Deci, crestine, dacă esti uscat, du-te la Dumnezeu. Cere-i să toarne bucuria Sa în inima ta si apoi vei avea de unde să dai si la altii. Nu te duce la Oameni, fiindca vei descoperi ca sunt cu totii ca prietenii lui Iov; du-te de la început la Dumnezeul tau care „mângâie pe cei smeriti”, si vei spune curând: „In noianul gândurilor mele, mângâierea ta îmi alinia sufletul“.

(DIMINEATA)

*

Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustiu, ca sa fie ispitit de diavolul.

Matei 4:1

Un caracter sfânt nu se fereste de ispitire: Isus a fost ispitit.  Când Satana ne ispiteste, scânteile lui cad peste o gramadă de vreascuri. In cazul lui Christos, însă, au căzut în apă. Totusi vrășmașul si-a continuat lucrarea diavolească. Si dacă diavolul a continuat să arunce scântei stiind că nu se vor aprinde, ne dăm seama ce poate face atunci când stie cât de inflamabile sunt inimile noastre. Chiar daca ai fost sfintit de Duhul Sfânt, asteaptă-te să mai suporti înca atacurile celui rău. În compania oamenilor sau în singuratate, nu suntem păziti de încercari. Isus Christos a fost dus departe de societatea oamenilor, în pustie, si acolo a fost ispitit de diavolul. Singurătatea are farmecul si beneficiile ei si poate să te scape de pofta ochilor si de mândria vietii, dar diavolul ne va urma în cel mai tainic ungher. Nu te gândi că numai cei lumesti au gânduri rele si ispite blasfematoare, fiindca si cei credinciosi îndură aceleasi lucruri. S-ar putea sa fim confruntati cu cea mai întunecata ispita în cel mai sfânt loc.

 Cea mai arzatoare consacrare nu ne va asigura împotriva ispitelor satanice. Christos s-a consacrat iar si iar. A fost mâncarea si bautura Lui sa faca voia Celui care ÎI trimisese, si totusi a fost ispitit! S-ar putea ca inima ta sa arda cu flacari îngeresti de dragostea lui Isus, dar diavolul va încerca totusi sa te faca caldicel ca un Laodicean. Daca ma vei întreba când îti este permis sa lasi deoparte armura, îti voi raspunde ca o poti face atunci când Satana va renunța la ispite. Asemeni cavalerilor de demult, trebuie sa dormim cu platosa si coiful, fiindca arhiamagitorul ne pândeste ca sa-si ia prada. Fie ca Domnul sa ne tina treji si sa ne dea izbavirea finala din ghearele ursului si din falcile leului.

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineața și Seara, primite prin Email

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s