Dumnezeu îți trimite Actul de Grațiere

800px-Lambert_Sustris_-_The_Baptism_of_the_Ethiopian_Eunuch_by_the_Deacon_Philip_-_WGA21979 … ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti.
Deuteronom 30.19

În anul 1892, Wilson şi Porter au fost condamnaţi la moarte pentru furturi deosebit de grave. Cineva a avut prilejul să le ceară graţierea, şi ea li s-a acordat. Wilson a primit eliberarea, dar Porter a refuzat graţierea şi a fost condamnat. Şeful justiţiei din vremea aceea a scris pe actul de graţiere următoarele cuvinte: „O graţiere este un document, care spre a fi valid trebuie înmânat, dar înmânarea nu este completă fără acceptare. Ea poate fi refuzată de persoana căreia îi este acordată; şi dacă este refuzată, nicio putere judecătorească nu poate forţa graţierea condamnatului“. Furtul deosebit de grav i-a fost iertat lui Porter prin actul graţierii. Dar el a fost condamnat prin neacceptarea graţierii.

Prin neascultarea noastră faţă de Dumnezeu suntem condamnaţi la moarte. Însă Mântuitorul a luat asupra Sa osânda noastră. Astfel, în faţa lui Dumnezeu, păcatele celor ce cred în Hristos sunt iertate prin jertfa Sa de pe cruce. Aceasta este graţierea pe care ne-o aduce Mântuitorul. Noi trebuie numai să o acceptăm. Dumnezeu nu obligă pe nimeni, ci oferă graţierea. Noi suntem cei care decidem. Ce vom face?

* * *

 Scoală-te şi du-te spre miazăzi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza şi care este pustiu.
Faptele Apostolilor 8.26

Famenul etiopian venise la Ierusalim să se închine Dumnezeului lui Israel. Însă acolo nu a găsit ceea ce ar fi putut potoli setea sufletului său. Ierusalimul nu mai era cetatea unde putea fi văzută slava lui Dumnezeu. La Ierusalim stăpânea religia, iar Hristos nu mai era acolo. În cetatea sfântă predominau datini, tradiţii, dar lipsea Mântuitorul.

Iată de ce famenul etiopian cobora, în plan spiritual, cu o inimă goală pe un drum pustiu! Însă Dumnezeu este deasupra tuturor lucrurilor. El a văzut nevoia acestui suflet şi i-a venit în întâmpinare. Dorinţa sufletului famenului a fost satisfăcută din Izvorul apelor vii, care este Domnul Isus Hristos.Cât de minunat lucrează Dumnezeu pentru mântuirea celor ce Îl caută pe El! De atunci înainte, drumul famenului nu a mai fost pustiu. El a mers pe calea vieţii împreună cu Domnul şi Mântuitorul său.

Cititorule! Dacă nu eşti încă împăcat cu Dumnezeu prin mijlocirea Fiului Său, drumul tău coboară. Acceptă întâlnirea cu Mântuitorul! El vrea să-ţi dea fericire în suflet, bucurie, pace, viaţă veşnică şi să meargă pe calea vieţii cu tine.

_______________________________

Sămânța Bună, primită prin Email

Sursa foto: http://saintandcynic.blogspot.com/2012/05/philip-and-ethiopian-eunuch.html

1 thought on “Dumnezeu îți trimite Actul de Grațiere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s