Iubirea Domnului ne constrânge la o viata curată

The Lord, our SaviorDomnul, neprihanirea noastra.

Ieremia 23:6

Un creștin va avea întotdeauna liniste, pace, fericire și bucurie gândindu-se la neprihanirea perfectă a lui Christos. Cât de des sunt însă sfinții lui Dumnezeu triști și dezamăgiti! Nu cred că ar trebui sa fie așa. Nu cred că ar fi așa dacă și-ar vedea perfecțiunea în Christos.

Unii vorbesc întotdeauna despre coruptie, răutatea inimii si pornirea înnăscută către păcat. Aceste lucruri sunt adevărate, dar de ce să nu mergi un pas mai departe si să-ti amintesti că ești „desăvârșit în Christos” (Coloseni 1:28)?

Nu-i de mirare că cei care trăiesc în păcat sunt nefericiti, dar noi, pentru care „Isus Christos a fost facut neprihanire” trebuie să fim veseli. Chiar daca nenorocirile ma asalteaza si Satan ma ataca, chiar daca mai sunt multe lucruri pe care trebuie sa le experimentez înainte de a ajunge în ceruri, lucrurile acestea sunt fâcute. pentru mine în legamântul divin al harului. Nimic nu lipsește în Domnul meu!

Christos a facut totul! Pe cruce, El a Spus „s-a sfârsit(Ioan 19:30), si daca s-a sfârsit sunt desavârsit în El si pot sa ma bucur „cu o bucurie negraita si stralucita” (1 Petru 1:8). „Nu având o neprihanire a mea, pe care o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta în  Christos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu prin credinta” (Filipeni 3:9). Nu vei gasi în partea aceasta a cerului un popor mai sfânt decât aceia care au primit în inimile lor doctrina neprihanirii lui Christos.

Când credinciosul spune „traiesc numai prin Christos. Ma încred în El ca sa fiu mântuit si cred ca, desi nevrednic, sunt salvat în Isus”, gândurile urmatoare se ridica ca un motiv de recunostinta: „sa nu traiesc eu pentru Christos? Sa nu-L iubesc si sa nu-L slujesc, vazând ca sunt salvat prin meritele Sale? „Dragostea lui Isus ne constrânge…pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei, ci pentru Isus Christos, care a murit si a înviat pentru ei” (2 Corinteni 5:14-15). Dacă suntem salvați prin neprihănire atribuită, vom împărți neprihănire.

(DIMINEATA)

*

 Ahimaaţ a alergat pe drumul care duce în câmpie şi a luat-o înaintea lui Cuşi.

2 Samuel 18:23

Alergatul nu este totul. Drumul pe care îl alegem este si el important. Un alergător rapid care aleargă pe un drum în pantă va fi întrecut de unul mai lent, dar care aleargă pe drum drept.

Cum este calatoria mea spirituală? Alerg pe dealurile propriilor mele fapte si în văile hotărârilor mele, sau alerg pe drumul drept „crede si trăieste” (vezi Ioan 20:31)? Ce binecuvântare este să-L aștepți pe Domnul în credință! Sufletul aleargă ără să obosească si umblă fără să ostenească atunci când alege drumul credinței. Isus Christos este calea vietii, si El este o cale: dreapta, usoara si lina pentru pasii împiedicati si tremuratori ai pacatosului slabit. Sunt pe cararea Lui, sau alerg dupa alt drum, înselat de filosofii false si religii mincinoase?

Am citit despre „calea cea sfânta” pe care „cei care vor merge, chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca(Isaia 35:8). Am fost scapat de mândrie si adus ca un copil la sângele lui Christos? Daca da, prin harul lui Dumnezeu voi întrece orice alt alergator,  fie el cât de puternic, care a ales alt drum. Adevarul acesta ma va ajuta zi de zi în nevoie si griji. Cel mai întelept pas pe care îl pot face este sa ma îndrept spre Dumnezeu de îndata, fara sa mai hoinaresc încoace si încolo. El îmi cunoaste nevoile si ma poate ajuta. Spre cine altcineva să mă îndrept în rugaciune? „Cel mai bun alergator este cel care merge drept la tinta“. Nu trebuie sa ma încurc cu servitorii ci sa merg tinta la Stapân. Citind pasajul acesta, m-am gândit ca, daca oamenii alearga unul spre altul mânati de interese vremelnice, eu trebuie sa alerg spre premiul cel mare.

Doamne, ajută-mă să-mi „încing coapsele minții” (1Petru 1:13) si sa „alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Christos Isus” (Filipeni 3:14). 

(SEARA)

_________________________

C.H. Spurgeon – Meditatii de Dimineata si Seara, primite prin Email

1 thought on “Iubirea Domnului ne constrânge la o viata curată

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s