Ca un “frate… în nenorocire”

c04bcfe82ef835ebba440450fdc8defaAm ridicat din mijlocul poporului un tânar.

 Psalmi 89:19

 De ce a fost Christos „ridicat din mijlocul poporului”? Vorbeste, inimă, fiindcă gândurile inimii sunt cele mai bune. Nu cumva din cauză că a dorit să fie Fratele nostru prin binecuvântata legatură a sângelui vărsat? O, ce relatie există între Christos si credincios! Credinciosul poate spune „am un Frate în ceruri. Poate că sunt sărac, dar am un Frate care este Rege si El este bogat. Va îngădui să fiu în nevoie si va rămâne linistit pe tron? O, nu! El mă iubeste; este “Fratele meu”.

Credinciosule, poarta aceste gânduri ca pe un colier pretios atârnat de gâtul memoriei tale. Ca pe un inel de aur, pune-le pe degetul amintirii și folosește-le ca sigiliu al lui Dumnezeu, semnând cererile credinței tale cu încrederea succesului.

El este un “frate… în nenorocire” (Proverbe 17:17); trateaza-L ca atare. Christos a fost „ridicat din mijlocul poporului” ca sa ne cunoasca nevoile si sa ne poata întelege. El a fost „ispitit în toate lucrurile ca si noi, dar fara pacat” (Evrei 4:15). In toate durerile noastre, avem simpatia Lui. Ispite, dureri, dezamagiri, slabiciuni, oboseala, saracie — El le cunoaste pe toate, fiindca le-a simtit pe toate. Aminteste-ti asta, crestine, si mângâie-te. Oricât de greu si de dureros ti-ar fi drumul, mergi pe urmele Mântuitorului tau. Chiar în valea umbrei mortii sau în fata apelor învolburate ale Iordanului, vei vedea urmele pasilor Sai. In orice loc am merge, El a fost înaintea noastra; fiecare povara pe care o purtam a fost cândva pe umerii lui Emanuel.

Drumul Său a fost mult mai întunecos si greu. Dacă Christos a suferit, cum aș putea să murmur eu? Fii curajos! Picioarele Regelui au lăsat urme însângerate, ele au sfintit drumul pentru totdeauna.

(DIMINEATA)

 Vom lauda desmierdărie tale mai mult decât vinul.

Cântarea Cântarilor 1:4

 

Isus nu îsi va lasa poporul sa-I uite dragostea. Daca uita, El îi viziteaza cu dragoste noua. Ai uitat crucea Mea?” întreaba El. „O sa te ajut sa-ti amintesti, fiindca ma voi arata din nou la Cina Mea. Ai uitat ce fac pentru tine în camera de judecata din cer? O sa-ti amintesc, fiindca vei avea nevoie de un mijlocitor si Ma vei gasi gata sa-ti raspund.

Mamele nu-si Iasa copiii sa le uite. Daca un băiat pleaca în Australia si nu scrie acasa, mama îi va scrie „oare John si-a uitat mama?” In curând, va primi un raspuns iubitor care demonstreaza ca mustrarea aceasta blânda nu a fost zadarnica. La fel se întâmpla si cu Isus. El ne spune „aminteste-ti de Mine” si raspunsul nostru trebuie sa fie „vom lauda desmierdarile Tale“. Iti vom lauda dragostea nesfârsita. Ea este la fel de veche ca si „slava pe care o aveam… înainte de a fi lumea(Ioan 17:5). O, Isuse, ne amintim de dragostea Ta vesnică când devii Garantul nostru si ne iei în casatorie ca pe o logodnică. Ne amintim de dragostea prin care Te-ai jertfit, dragostea care va ramâne pâna la împlinirea timpului. Asteptam cu nerabdare ceasul despre care scrie în Carte „iată, Eu vin” (Evrei 10:7). Ne amintim de dragostea Ta, Isuse, care s-a aratat în viata Ta pe pamânt, de la ieslea din Betleem la gradina Ghetsemani. Te urmarim de la leagan la mormânt — fiindca fiecare cuvânt si fapta a Ta a fost dragoste — si ne bucuram în dragostea Ta, în care nu exista moarte nici istovire, dragoste care s-a aratat cu stralucire în  învierea Ta. Ne amintim de focul dragostei care nu se va potoli pâna când toti cei alesi nu vor ajunge în siguranta acasa, pâna când Sionul nu va fi glorificat si Ierusalimul asezat pe temeliile vesnice de lumina si facut sa doresti lucrurile vesnice care ti se vor dezvalui în curând. Când vei simti ca îi poti sluji bucuros lui Dumnezeu fara sa astepti nici un beneficiu în viata aceasta, te vei bucura de rasplata neasemuita a viitorului.  

(SEARA)

____________________________

C.H. Spurgeon – Meditații SEARA și DIMINEATA, primite prin Email

1 thought on “Ca un “frate… în nenorocire”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s