Gândeste-te la ce-Şi aminteste Dumnezeu

Jeremiah-2-1024x768Îmi aduc aminte de atenţia din tinereţea ta.

leremia 2:2, KJV

 

Sunt eu atent cu Dumnezeu în mod tot atât de spontan cum obişnuiam să fiu înainte sau doar aştept ca Dumnezeu să fie atent cu mine? Sunt eu plin de acele lucruri mărunte care înviorează inima Lui sau mă văicăresc pentru că-mi merge rău? Nu există nici o bucurie în sufletul care a uitat ce anume preţuieşte Dumnezeu. Este un lucru mare să mă gândesc că Isus Cristos are nevoie de mine – “Dă-Mi să beau“.  Câtă atenţie i-am arătat în săptămâna care a trecut? Am fost eu atent la renumele Lui în viaţa mea?

Dumnezeu îi spune poporului Său: „Nu mă mai iubeşti acum, dar mi-aduc aminte de timpul când mă iubeai…“. El spune: „Mi-aduc aminte… de iubirea ta, când erai logodită“. Sunt eu tot atât de plin de dragoste fierbinte faţă de Isus Cristos cum eram la început, când m-am întors din drumul meu pentru a-mi arăta devotamentul faţă de El? Vede El că-mi amintesc de timpul când nu-mi păsa de nimic altceva decât de El? Sunt tot în starea aceea şi acum sau am devenit „înţelept” în modul de a-L iubi? Sunt eu atât de îndrăgostit de El, încât nu îmi pasă unde merg sau mă preocupă respectul care mi se cuvine şi cântăresc cât de mult trebuie să lucrez pentru EI?

Dacă, atunci când mă gândesc Ia ce-Şi aminteşte Dumnezeu despre mine, descopăr că El nu mai este pentru mine ceea ce era înainte, aceasta ar trebui să producă în mine ruşine şi umilinţă, pentru că acea ruşine va aduce cu ea o întristare după voia lui Dumnezeu, ce duce la pocăinţă.

________________________

Oswald Chambers – Totul pentru Gloria Lui, primit prin Email

 

 

1 thought on “Gândeste-te la ce-Şi aminteste Dumnezeu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s