Care e apartenența ta?

4f3b8ef34f3a4be96439c683831a4d95Sunteti ai lui Christos. 

1 Corinteni 3:23

 Tu esti al lui Christos. Esti al Sau prin donatie, fiindca Tatal te-a dat Fiului. Esti al Sau  prin rascumparare, fiindca El a platit cu sânge pretul rascumpararii tale. Esti al sau prin  consacrare, fiindca te-ai consacrat Lui. Esti al Sau prin înrudire, fiindca esti numit dupa  numele Sau, facut unul din fratii Lui si adaugat la numarul lor. Lucreaza în mod practic ca să arăți lumii că esti slujitorul, prietenul si mireasa lui Isus. 

Când esti ispitit să păcătuiesti, răspunde „Nu pot să fac această ticalosie, fiindcă sunt la lui Christos“. Principiile vesnice interzic prietenilor lui Christos să păcătuiască.Când bogatia îti stă în față si asteaptă să fie cucerită prin păcat, spune ca esti al lui Christos, si n-o mai atinge. Esti expus dificultatilor si pericolelor? Rezista în zilele negre, amintindu-ti că esti al lui Christos. Esti asezat într-un loc în care altii stau degeaba si nu fac nimic? Pune-te pe treabă cu toate puterile, si când îti vei sterge sudoarea de pe frunte si vei fi ispitit să murmuri, strigă: „Nu, nu pot să mă opresc, fiindcă sunt al lui Christos. Dacă nu as fi fost cumpărat cu sânge, as fi ca „Isahar” care „îi pleacă umărul sub povară” (Genesa 49:14), dar eu sunt al lui Christos si nu pot trândăvi“. 

Când cântecul sirenelor va încerca să te abată de la cărarea dreaptă, spune: „Muzica voastră nu mă poate fermeca; sunt al lui Christos“. Când cauza lui Dumnezeu îti ofera oportunitati, dăruieste-ți altora bunurile, fiindcă esti al lui Christos. Nu te dezice niciodata de profesiunea ta de credință. Poarta-te întotdeauna ca un crestin, vorbeste ca un Nazarinean, arată atâtea din caracteristicile cerului încât toti cei care te văd să stie ca esti al Mântuitorului si sa recunoasca în tine dragostea si sfintenia Sa. „Sunt roman!” era în trecut un motiv pentru integritate; acum, faceti în asa fel încât argumentul vostru pentru sfintenie sa fie: „Sunt al lui Christos!” 

(DIMINEATA)

*

“Mai am încă de vorbit pentru Dumnezeu”

Iov 36:2

 Noi nu trebuie sa ne laudam propriile virtuti, nici sa ne evidentiem zelul; dar, în acelasi timp, este pacat sa cautam întotdeauna sa ascundem ceea ce Dumnezeu a asezat în noi pentru binele celorlalti. Un crestin nu trebuie sa fie un sat din vale, ci „o cetate atestată pe un munte(Matei 5:14). El sau ea nu trebuie sa fie o lumina „sub obroc” (vers. 15), ci o lumina asezata  într-un opait, care lumineaza totul. Singuratatea poate fi buna la timpul ei, si sa-ti ascunzi meritele este fara îndoiala o dovada de modestie, dar ascunderea lui Christos în noi nu poate fi justificata niciodata, si pastrarea adevarului doar pentru noi este un pacat împotriva celorlalti, si o ofensa la adresa lui Dumnezeu.

Daca ai un temperament nervos cu predispozitie la singuratate, ai grija sa nu-ti încurajezi prea mult pornirile, ca sa nu ajungi nefolositor pentru biserica. Cauta, în numele Celui care nu s-a rusinat de tine, sa faci tot ce poti ca sa spui si altora ceea ce ti-a spus Christos tie. Daca nu poti sa vorbesti cu glas de trâmbita, foloseste un ton mai potolit. Daca amvonul nu poate fi tribuna ta, daca presa nu-ti poarta cuvintele pe aripile ei, spune alaturi de Petru si Ioan „aur si argint nu am, dar ce am îti dau” (Faptele Apostolilor 3:6). Vorbeste-i femeii samaritene de la fântâna din Sihar, daca nu poti sa predici de pe munte. Inalta-ti rugaciunile catre Isus într-un grup mai restrâns, daca nu îndraznesti s-o faci în adunare; pe câmp, daca nu într-o intersectie aglomerata; în mijlocul familiei tale, daca nu poti sa-I vorbesti în mijlocul marii familii omenesti.

Din izvoarele dinauntru, lasa ca râurile marturiei sa ajunga pâna departe si sa astâmpere setea oricarui trecator. Nu-ti ascunde talantii. Negustoreste cu ei, si vei aduce un câstig bun Domnului si Stapânului tau. A vorbi despre Dumnezeu înseamna o înviorare pentru noi, o bucurie pentru sfinti, un folos pentru pacatosi si o onoare pentru Dumnezeu. Doamne, dezleaga limbile tuturor copiilor tăi.

(SEARA)

________________________________

Meditatii de Dimineata si Seara de C.H. Spurgeon

Traducerea Iulia Bodnar

1 thought on “Care e apartenența ta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s