Nu prin putere, nici prin tărie

Corinteni, 2.7-9

Şi învăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecâtoare ale înţelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul și de putere.

1 Corinteni 2:4

Dacă, atunci când vestești Evanghelia, tu înlocuieşti încrederea în puterea Evangheliei cu cunoştinţele tale clare despre calea mântuirii, îi împiedici pe oameni si ajungă la Realitate. Trebuie si ai griji ca, atunci când predici ceea ce cunoşti despre calea mântuirii, tu însuţi să ai ridicina si temelia in credinţa în Dumnezeu. Nu te bizui niciodată pe claritatea prezentării tale, ci. atunci când predici, ai grijă să te bizui pe Duhul Sfânt. Bazează-te pe certitudinea puterii răscumpărătoare a lui Dumnezeu si El va face să se nască propria Sa viaţă in sufletele oamenilor.

O dată ce eşti înrădăcinat in Realitate, nimic nu te poate clătina. Dacă însă credinţa ta se bazează pe experienţe, orice întâmplare ţi-ar putea clătina credinţa. Dar nimic nu-L poate clatină pe Dumnezeu sau atotputernica realitate a Răscumpărării; bazează-ţi credinţa pe aceasta si vei fi într-o siguranţă veşnică, la fel ca Dumnezeu. O dată ce ajungi în contact personal cu Isus Cristos, nu vei mai fi clătinat niciodată. Acesta este înţelesul sfinţirii. Dumnezeu îşi arată dezaprobarea faţă de experienţa umană atunci când începem să credem că sfinţirea este doar o expenenţă și uităm că însăși sfinţirea trebuie si fie si ea sfinţită (conform textului din Ioan 17:19). Eu trebuie să-mi predau de bună voie viaţa mea sfinţită lui Dumnezeu, pentru lucrarea Sa, astfel încât El să mă poată folosi ca mâini si picioare ale Sale.

____________________

TOTUL PENTRU GLORIA LUI – de Oswald Chambers

1 thought on “Nu prin putere, nici prin tărie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s