Declaratie extremă

Rusia

Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint.”

Proverbe 25:11

Relatare din URSS – Peter Siemens

Peter Siemens zăcea pe podeaua murdară a inchisorii rusesti, după ce fusese inconstient timp de trei zile. Fusese arestat pentru că spusese Evanghelia unui grup de copii. Dupa ce a fost arestat, colegii de celulă l-au bătut crunt, sperând astfel să obțină bunăvoință gardienilor. In timp ce îl băteau, Peter nu a strigat deloc.

După ce s-a trezit din lesin, unul dintre deținuti l-a întrebat: “De ce nu ai strigat in timp ce noi te bateam?

Cu fața plina de sânge, Peter le-a spus: “Nu stiam dacă mă bateți cumva pentru că v-au spus gardienii să o faceti sau pentru că asa ati vrut voi. In acest ultim caz, dacă as fi țipat, ați fi fost pedepsiți pentru comportament necorespunzator în inchisoare. Nu am vrut ca voi să suferiți, pentru că Isus vă iubește, la fel si eu.

Declarația lui Peter a câștigat inimile acelor criminali din celula sa. Ei au trimis vorbă si celorlalti detinuti din alte celule să nu se atingă nimeni de el, indiferent unde ar fi transferat sau chiar dacă gardienii le-ar fi spus să facă asta.

Prizonierii care îți asteptau pedeapsa cu moartea au auzit povestea lui Peter și i-au trimis vorbă că au nevoie de ajutor. Cu ajutorul unor gardieni binevoitori, Peter a putut să le transmită povestirea despre Isus. 

Unii dintre ei s-ar putea să se fi convertit în acele ultime clipe de viață prin mărturia lui Peter. Exemplul lui viu despre dragostea lui Cristos a adus o oportunitate de a împărtăși Evanghelia cu altii. Cei care nu ar fi avut cum să audă altfel acest mesaj, au putut astfel sa afle despre Isus.

Cuvântul rostit are o mare putere. Un cuvânt de dragoste sau un îndemn sau o încurajare, spuse la timp, poate ajuta enorm o persoană aflată în nevoie. 

Dar ce se întamplă atunci când cineva are nevoi spirituale mari? Cuvintele lui Peter Siemens au fost motivate de dragostea lui pentru Cristos. Această dragoste l-a făcut în stare să mărturisească plin de curaj despre Isus dușmanilor săi, atunci când acestia aveau cea mai mare nevoie de aceasta. 

Peter a ascultat de vocea Duhului Sfant și Dumnezeu l-a folosit astfel să schimbe destinele multor colegi de închisoare. 

Poate chiar tu ai fost condus spre Dumnezeu prin cuvintele cuiva. Acum, când Dumnezeu te cheamă să spui altcuiva un mesaj din partea lui, îl vei asculta? 

Gândește-te la ce diferență, eternă, pot face aceste cuvinte pe care le vei rosti!

Traducere din “Extreme Devotion” – The Voice of the Martyrs

Mihaela Adam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s