REGULI SAU RELATIE

versete_87

Nu că noi prin noi înşine suntem in stare să gândim ceva ca venind de la noi

2 Corinteni 3:5

Te-ai uitat vreodată la un om care îşi plimbă câinele în lesă, iar câinele nu doreşte să meargă în direcţia în care merge stăpânul? Stăpânul smuceşte mereu lesa, trăgându-l pe câine de colo-colo, spunându-i: “Nu-i voie!” sau “înapoi”. Aşa trăim mulţi dintre noi. Ne aflăm sub “conducerea legii”. Viaţa noastră constă în: “încetează, înapoi, nu-i voie.” Cu alte cuvinte: “citeşte-ţi Biblia, roagă-te, mergi la biserică, dă-ţi zeciuiala şi mărturiseşte-L. Acum, acestea sunt cu siguranţă lucrurile care ar trebui să le facem, dar Dumnezeu nu a vrut nicidecum să le facem la capătul unei lese. Ce diferenţă este când vezi un câine şi pe stăpânul lui având o relaţie strânsă. Câinele nu are nevoie de lesă pentru a ieşi la plimbare. Stăpânul trebuie doar să rostească un cuvânt şi câinele reacţionează. Noi nu ne comparăm cu câinii, ci comparăm viaţa de creştin bazată pe fapte cu viaţa de creştin bazată pe relaţie. E o mare, mare diferenţă!

Pavel scrie: “Nu că noi prin noi înşine suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu, care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa“.

Când Dumnezeu te-a răscumpărat, El a scris legea Lui în inima şi în mintea ta (Evrei 10:16). Asta înseamnă că El doreşte să stabilească o legătură cu tine pornind din interior. Nu ar trebui să ai nevoie de un sistem extern de reguli ca să “rămâi pe cale” deoarece El ţi-a dat Cuvântul Său şi a pus în tine dorinţa de a asculta de El şi de a-I fi pe plac din adâncul sufletului.

_______________________________________

Din CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI – primit prin Email

1 thought on “REGULI SAU RELATIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s