LUCREAZA IN ECHIPA

map_pauls_third_journey

Editorial

Dupa 2 luni de pauză, reluăm legatura cu dumneavoastră aducându-vă vești proaspete de pe câmpul de misiune extern și despre lucrările lui Dumnezeu în viața fraților noștri misionari alături de care suntem de o bună bucată de vreme.

Apreciez interesul celor care în această perioadă si-au manifestat nerăbdarea ca să primească următorul număr de revistă, arătând prin aceasta că multi dintre dumneavoastra sunteti implicati si pasionati de lucrarea de vestire a Evangheliei până la marginile pământului. 

Acest interes din partea dumneavoastra reprezintă o mare incurajare și pentru mine, dar mai ales pentru frații misionari. Nimic nu este mai încurajator decât sa vezi că in lucrarea la care Domnul te-a chemat nu esti singur, ci ai in spate o echipă numeroasă, gata sa se implice in a te sustine, in a te motiva sau ajuta când situatia o cere.

De curând am meditat la viata si lucrarea apostolului Pavel. Ceea ce mi s-a parut interesant, printre altele, este urmatorul aspect. Apostolul Pavel, desi poate fi considerat cel mai mare misionar, totusi el nu a lucrat de unul singur. Epistolele sale si cartea Faptele Apostolilor ne descopera peste 100 de frati sau surori credincioase care i-au fost colaboratori de nadejde. Toti acestia, fie l-au insotit in anumite etape ale lucrarii, fie l-au sustinut spiritual sau material de la distanta, fie au continuat sau avut grija de lucrarile incepute de apostol.

Putem spune fara sa gresim ca ”succesul” apostolului Pavel, dincolo de chemarea si ajutorul primit de la Domnul pentru aceasta, a depins si de numeroasa echipa cu care a colaborat. Va inchipuiti un Pavel lucrand de unul singur? Cum ar fi aratat lucrarea lui Pavel daca ar fi fost singur prin Filipi, prin Efes, prin Macedonia, prin Antiohia sau alta cetate, singur chiar si in temnita?

Un lucru este clar, Pavel a înteles si a beneficiat din plin de beneficiile lucrarii în echipă. De altfel, învățătura care se desprinde din intreaga Scriptura ne spune că avem nevoie unii de altii atât in ceea ce priveste maturizarea sau cresterea noastră din punct de vedere spiritual, si avem nevoie unii de altii in lucrarea pentru Domnul.

Daca Dumnezeu te cheama la o lucrare specifica, doar pe tine, asta nu inseamna ca n-ai nevoie de alti frati ca sa poti sa o duci la bun sfarsit. Tot astfel, daca Dumnezeu i-a chemat pe altii la a-L sluji in campul misiunii, asta nu inseamna ca ei pot face lucrarea fără implicarea noastră, fără să ne aducem si noi contribuția, ca echipă, ca parte integrantă a lucrării.

De aceea vă incurajez în a vă lua fiecare locul în lucrarea de misiune si de a ne face fiecare partea noastră. Haideti să fim toti parte dintr-o echipă care sa aiba ca scop înaintarea Impărăției lui Dumnezeu și glorificarea Lui pe pământ.

Haideti să nu mai fim niste singuratici, fiind astfel ineficienti, vulnerabili si chiar fiind expusi eșecului, ci să căutam să fim uniți în lucrarea Domnului.

Cu toată dragostea,

Lucian Adam

_____________________________

Sursa: INFOmisionar iulie -septembrie 2013/ NR.120

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s