CE SĂ FACI CÂND DISPARE PASIUNEA (1)

19753_279778967822_279778532822_3485806_798145_n1

Ţi-ai părăsit dragostea dintâi

Apocalipsa 2:4

Nimeni nu plănuieşte lucrul acesta, dar se pare că el tot se întâmplă. Romantismul dispare, ceva se pierde şi de obicei este dragostea. La început, sunt doar doi porumbei care nu au o prioritate mai înaltă pe pământul acesta decât fericirea reciprocă. Apoi apar cei mici, iar lumea noastră bine ordonată se întoarce cu susul în jos. Copiii nu mai au loc în orarul şi în agenda noastră. Dar ei nu pot şi nici nu vor aştepta. Trei copii, două locuri de muncă, apoi o ipotecă, iar dragostea pare să fie o amintire îndepărtată. Doi oameni epuizaţi de muncă se întreabă unde au pierdut acel sentiment romantic şi dacă se va mai întoarce vreodată. Unii se căsătoresc fără să fi fost îndrăgostiţi; alţii stau până mai cresc copii, apoi caută pajişti mai verzi şi mai pline de romantism.

Dar Dumnezeu oferă o a treia alternativă mai interesantă: alternativa lui Dumnezeu – fă ceea ce trebuie pentru a reveni la “dragostea dintâi” (Acest verset a fost scris bisericii din Efes, dar principiul se aplică şi zidirii unei căsnicii reuşite).

Aşadar:
1) Reanalizează-ţi percepţia. Noi credem că statutul nostru prezent lipsit de “scântei” este o dovadă că iubirea romantică s-a dus şi că visul este pierdut pentru totdeauna. Gândim aşa deoarece confundăm romantismul cu dragostea. Romantismul îi aduce pe oameni laolaltă, dar dragostea îi ţine împreună. Oamenii care se iubesc pot readuce romantismul – la orice vârstă sau în orice etapă.

2) Înţelege că “scânteia” nu s-a pierdut, ci a fost “părăsită”. “Ţi-ai părăsit dragostea dintâi”. Nu ea te-a părăsit. Ea nu a murit. Iar un alt partener nu este soluţia.

3) Redirecţionează-ţi paşii. Vei găsi romantismul acolo unde l-ai lăsat: nehrănit, înăbuşit, trecut cu vederea şi privat serios de oxigen, dar nu mort. Dumnezeu a creat căsătoria. Vorbeşte cu El. Urmează instrucţiunile lui, iar romantismul tău poate învia.

Din “CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI” – primit prin Email

Sursa foto: http://ioan17.wordpress.com/2012/07/03/marturii-crestine-florica-nistor-povesteste-despre-familia-wurbrand/

Advertisements

One thought on “CE SĂ FACI CÂND DISPARE PASIUNEA (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s