Lăsaţi-o în pace!

Maria Magdalena

Text: Marcu 14:1-9

ARĂTAREA CU DEGETUL

“Ce rost are risipa aceasta de mir? Mirul acesta s-ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei şi să se dea săracilor.” Şi le era foarte necaz pe femeia aceea. Dar Isus le-a zis: “Lăsaţi-o în pace; de ce-i faceţi supărare? Ea a făcut un lucru frumos faţă de Mine”.

Evanghelia lui Marcu 14:4-6

Un pastor făcea toate eforturile ca să nu supere pe nimeni, dar întotdeauna erau cîţiva care se plîngeau. Ori era prea elegant îmbrăcat, ori prea sărăcăcios. Predica ori prea lung ori prea schiţat atunci cînd îşi scurta mesajul. Pretindeau că n-are demnitate atunci cînd era relaxat şi prietenos, iar cînd încerca să aibă un aer mai expert îl criticau că este distant şi mîndru.

Într-o zi, o soră a venit la el şi i-a spus: „N-aţi putea trăi mai cu grijă ca fiecare să fie de-acord cu dumnevoastră?” „Soră, a răspuns el, dacă aş avea o haină făcută din pene albe ca zăpada şi o pereche de aripi strălucitoare ca ale arhanghelului Gabriel, ar fi totuşi unii care ar trage după mine crezînd că sînt cioară!”

Duhul lui Dumnezeu este mîhnit atunci cînd degetul celui ce caută greşelile se îndreaptă acuzator spre alţii. O imagine vie a acestui lucru o găsim în textul de azi. Femeia care L-a uns pe Mîntuitorul cu mirul de nard foarte scump a avut cele mai înălţătoare motive, pentru că inima ei era copleşită de dragoste. Cu toate acestea, diferiţi oameni şi-au exprimat indignarea deoarece considerau acţiunea ei ca o risipă de bani. Isus i-a mustrat pe aceşti oameni care s-au promovat singuri judecători, şi a justificat-o pe aceea care avusese atîta dragoste pentru El.

Dr. M.R. De Haan spune adesea: „Nu uita, cînd arăţi cu degetul spre altul, trei degete vor arăta spre tine!” De obicei, oamenii care au multe greşeli în propriile vieţi, sînt gata imediat să-i critice pe alţii.

Să fim atenţi să nu ne angajăm în această practică de fariseu, arătind cu degetul greşelile altora. – H.G.B.

De-am vedea doar ceea ce e bun

în toţi acei ce zilnic întîlnim,

Le-am putea ierta orice greşeli,

Cu-adevărat am şti ca să-i iubim.– Anonim

Fii răbdător cu greşelile altora;
ei trebuie să aibă răbdare cu ale tale.

(Pâinea cea de toate zilele – Meditație primită prin Email)

Advertisements

One thought on “Lăsaţi-o în pace!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s