Botez la First Romanian Baptist Church în Arizona – 25 August 2013

Botez  Mărturia publică a credinței, prin botez

Membrii comunității de la First Romanian Baptist Church din Phoenix, Arizona,  în 17 Mai 2013 și-au întâmpinat cu bucurie, pe aeroportul Sky Harbor din Phoenix, noul pastor sosit din Arad, Romania, în persoana tânărului Ovi Horga. O bucurie motivată de dorința unanimă de revitalizare, pe fundalul unei noi viziuni, a activității bisericii, pe toate planurile. Primele declarații ale noului pastor marcau, de fapt, începutul unei noi dimensiuni în viața spirituală a congregației: “Ca biserică, suntem în anul înviorării spirituale, pentru că ne numim FIRST, vrem să fim FIRST cu adevărat în: FELLOWSHIP, INTEGRITY, REPENTANCE, SCRIPTURE, TESTIMONY. E greu, dar știm că ceea ce e imposibil la oameni, e posibil la Dumnezeu“. 

Botez2013Rugăciunile întregii comunități, în primul rând cu referire la revitalizarea spirituală a bisericii, s-au concretizat într-un timp relativ scurt, și într-un mod care a confirmat pe deplin afirmația începutului de slujire a tânărului pastor Ovidiu Horga: “… dar știm că ceea ce este imposibil la oameni, e posibil la Dumnezeu“.

În duminica de 25 August 2013, membrii Bisericii Baptiste din Phoenix, AZ, au fost părtașii unui eveniment care demonstrează cu prisosință faptul că Dumnezeu ascultă rugăciunile sincere ale copiilor Lui.  Botez5În această zi, după aproximativ 3 luni de la sosirea tânărului pastor, s-a desfășurat primul botez nou – testamental al bisericii în care trei suflete: Adriana Boderaș, Claudia Boderaș și Samuel Horga, au mărturisit public și în fața cerului, hotărârea de al urma pe Domnul Isus Hristos.

Serviciul divin început la ora 10 a fost marcat de bucuria și mulțumirea tuturor celor prezenți, aceasta fiind ușor observată prin participarea întregii biserici prin rugăciuni, îndemnuri, cântări de laudă, poezii, cântări ale corului și desigur prin propovăduirea Cuvântului.

Botez4Pastorul Ovidiu Horga a avut un mesaj specific evenimentului, referitor la necesitatea botezului, atât pentru tinerii pregătiți să intre în apa botezului, cât și pentru întreaga asistență. De asemenea, Victor Braica, unul dintre pastorii bisericii New Life din Phoenix a adresat celor trei tineri încurajări pentru o mărturie cu adevărat creștină în noua viață, alături de Domnul Isus Hristos.

Botez1După oficierea actului, fratele Ovidiu Horga, pe lângă un îndemn referitor la viața de credință, a oferit celor trei tineri un cadou din partea bisericii. “Ofer fiecăruia dintre voi cea mai de valoare carte care poate să existe. Pentru că suntem o biserică românească, primiți o biblie în limba română, ultima traducere făcută de Cornilescu. Doresc ca de acum înainte, în tot ceea ce veți face în viață, să vă raportați la Biblie.

După încheierea serviciului de dimineață, Biserica a oferit o masă de mulțumire și bucurie, preparate în stilul tradițional românesc, pregătite de familiile Rat și Lugoj, care s-au bucurat de o deosebită apreciere. Botez3Acum, la încheierea acestei zile, se poate spune cu certitudine ca la First Romanian Baptist Church din Phoenix s-a trăit o adevărată revărsare de har și părtășie, un bun augur pentru timpurile care stau înaintea bisericii în drumul spre o lucrare bună și un exemplu creștin în comunitatea română din Arizona. Serviciul de după amiaza a continuat prin actul de “punere a mâinilor”, iar mesajul lui Dumnezeu a fost predicat cu putere de către fratele Cristi Popa, pastor al tineretului de la Biserica Happy Valley din Phoenix.

Într-adevăr, încă o confirmare a faptului că “ceea ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu”.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

9 thoughts on “Botez la First Romanian Baptist Church în Arizona – 25 August 2013

 1. Lăudat să fie Domnul pentru evenimentul descris mai sus. Ce emoție deosebită pentru cei doi frați Horga, unul botezat, altul botezător ! Dumnezeu să dea mai departe Binecuvântări peste Adunare și peste slujitorul ei.

 2. Emotie si bucurie si pentru familia Boderas. Mama celor doua surori intrate in apa botezului,Vera Boderas provine din Cernauti-Ukraina, si de scurt timp a devenit
  pianista Bisericii Baptiste din Phoenix. Laudat sa fie Domnul !

 3. Mi-am amintit cu bucurie ca pe 25 august, dar desigur in ani diferiti, am fost botezati: eu, fiica-mea, un cumnat (fratele sotiei), frate-meu, sora-mea, un nepot (fiul surorii mele) si sotia lui, adica 7 personae din familie! Acum Pastorul Ovidiu Horga (fiul lui Teodor Horga, cu care sunt ruda) a botezat pe fiul sau tot pe 25 August! Se pare ca 25 August e o data cu Binecuvantari Spirituale, si zicem ca ele sa se reverse peste “First Romanian Baptist Church of Arizona si peste toti copiii Lui DUMNEZEU de pretutindeni! Amin!

 4. Cu oarecare întârziere, salut familia Daiana și Ovidiu Horga, cu ocazia împinirii a 10 ani de la căsătorie (17.aug.2003). Am avut Harul să le oficiez cununia.
  Casă pe Piatră, dragii mei!

 5. Sarbatoarea din duminica 25 aug.cu ocazia Botezului N.T a fost o sarbatoare a Cerului,a Biserici si familileor care si-au vazut odrasele lor intrind in familia celor mintuiti,a Biserici lui Hristos ,,In turma mica a Marelui Pastor care are minunata fagaduinta pentru ea “….va dau cu placere Imparatia” Luca.12.32.
  ,E nevoie de multa osteneala,de unitate,de ajutorare,atit pe plan material cit si spiritual.Fr. Pastor Ovi Horga e un Pastor care lucreaza cu multa daruire de sine ,cu multa sirguinta cu mult interes in vederea inviorari Biserici si rezulataul sa vazut.Vrem sa fim alaturi de el si sa-l sprijinim in toata lucrarea pe care o face spre slava lui Dumnezeu.si mintuirea multor oameni care doresc sa ajunga in Imparatia Lui Dumnezeu ,atit de aici din Phoenix cit si din intreaga Lume. Ioan 3.16. Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu Lumea….
  Un factor important la aceasta sarbatoare si nu numai… a fost contributia pe plan muzical a sorei Vera Boderas care prin acordurile peanului a adus o infrumuseteara a intregului program Dorim ca Dumnezeu sa binecuvinteze lucrarea incontinuate in Bis.FRBC impreuna cu tinarul pastor Ovi. Horga. GOD BLESS ALL

 6. Multumim Domnului ISUS ca ne bucuram de pace si mult HAR avem un nou inceput pe care il dorim sa fie cu smerenie si POCAINTA si stim ca DOMNUL este cu noi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s