Fii tu însuți în toată splendoarea…

Nelson Mandela  Nelson Mandela  –

 Din discursul de inaugurare (1994)

(Tradus Rodica Botan)

Cea mai mare frică a noastră nu este că sîntem nepotriviti, neputinciosi. Teama noastră cea mai adîncă este că avem mai multă putere decît stim ce să facem cu ea. Este “Lumina” din noi si nu “Intunericul” care ne sperie. Ne întrebăm adesea…”Cine sînt eu să fiu briliant, frumos, talentat, fabulos?” Dar de fapt ar trebui sa ne intrebăm…”Cine sînt eu să nu fiu toate acestea?

Esti un copil a Lui Dumnezeu. Si când trăiesti “mic”, în umbră, în nimicnicie…nu faci cu asta un serviciu nimănui, nu servesti omenirea cu asta. Nu este nimic în starea aia în care te-ai micșorat ca si când ai intrat la apă, care să ilumineze pe cineva ca oamenii să nu se simtă nesiguri în apropierea ta.

Ne-am născut ca sa fim o manifestare a Gloriei Lui Dumnezeu care este în noi. Si nu este numai în unii dintre noi; a fost pusă la început în noi toți. Si în timp ce lăsăm “Lumina” care ni-i s-a dat să lumineze, în mod inconștient dăm altora permisiunea să facă si ei la fel. Si în timp ce ne eliberăm de temerile noastre, prezența noastră eliberează în  mod automat pe alții.

Sursa: Pe Ginduri

Sursa foto: http://poeticscribe.wordpress.com/2012/02/10/nelson-mandela/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s